Un sistema educatiu que no es correspon amb la realitat

/
64 views

Els joves estan acostumats a que els adults els insisteixin en l’important que és anar a l’escola per al seu present i futur. Els i les adolescents però, que som els que hi assistim, no tenim el mateix punt de vista i tenim la sensació que moltes assignatures que estem cursant durant la Secundària no serveixen per a res a l’hora d’arribar a ser el que volem ser en un futur.

Memoritzant, aprovem, tot i que no entenguem res.

A l’escola ens insisteixen en què l’important és aprovar l’ESO, però quina és la realitat? Sovint s’ensenya d’una manera en la qual els i les estudiants,  només memoritzem continguts que  probablement en un període de temps no recordarem. En el moment en el que els i les adolescents tenim un examen, en comptes d’entendre el contingut, ens ho hem d’aprendre de memòria per poder assolir la nota que els pares i mares esperen. Memoritzant, aprovem, tot i que no entenguem res.

Davant aquest tipus d’ensenyament antiquat i poc adequat a la realitat actual, les classes podrien i haurien de ser més interactives i dinàmiques. Per millorar aquestes classes, es podrien fer activitats diferents, de manera més dinàmica ja que el problema principal és haver de memoritzar totes les lliçons. També els professors i professores haurien d’apostar per fer activitats diferents perquè se’ns quedi la informació, com ara kahoots, jocs… Una forma més motivadora d’ensenyar i aprendre.

Fet per: Maria Altamirano, María Damians, Nora Duran, Mireia Ramírez, Mar Sabí

close

El més recent