Diferents videojocs antics. (Foto d'arxiu)

Com fer un bon videojoc des de 0, pas a pas

34 views

Per fer un bon videojoc has de tenir paciència i dedicació. A poc a poc aniràs aprenent dels errors i et proporcionarà millor coneixement i experiència a l’hora de fer un videojoc. Nosaltres us donem uns petits consells perquè hi comenceu a crear videojocs des de 0.

1r pas – El programa

El primer que has de tenir en compte és quin programa (engine) has d’utilitzar. Els “engines” són com la cola i el motor d’un videojoc i és també el que fa que es pugui jugar. Començar per Unity és ideal, encara que no sigui el millor programa s’ha de tenir en compte que amb Unity tens infinitat de coses per a fer sense límits. És un programa ideal per a començar (inclòs per al futur, ja que s’han realitzat magnífics jocs en programes com Among Us o Cities Skylines), ja que hi ha moltes guies a internet per a Unity, que sempre podràs consultar. Hi ha altres programes com Unreal Engine, que és més professional, o l’Scratch, que és molt simple i més enfocat en la programació per blocs.

Logo de Unity (Foto d’arxiu)

2n pas – La planificació

Abans de començar a crear el joc has de planificar com serà. El millor és començar buscar a quin estil s’enfocarà (Plataformes, KetchUp, Shooters, etc.). Després, és molt important trobar una mecànica que diferenciï dels altres jocs amb el mateix estil per exemple: en els battle royale Fortnite ha destacat per la seva mecànica de construcció, mentre que jocs com el Pubg no ha destacat perquè no té cap mecànica destacable.

El primer joc de The Legend of Zelda, dissenyat per només dues persones (Foto d’arxiu)

3r pas – El disseny

El joc ha de tenir un bon disseny. Per crear-lo hi ha molts programes diferents a utilitzar. Alguns programes importants que es poden utilitzar són Photoshop o la web de Pixilart. Pixilart és ideal per a l’inici, perquè és molt intuïtiva i amb capacitat d’animar fàcilment, a part d’una comunitat activa i col·laborativa.

A l’hora de començar a dissenyar un art per a un videojoc, és important aconseguir una estètica única i atractiva per captar l’atenció de la gent, una estètica senzilla basada en píxels amb una paleta de colors harmònica com pots crear a Adobe, pot ser un gran començament.

Per aprendre a crear personatges, a internet hi ha molts exemples, en l’àmbit dels pixel-art podràs trobar molts dissenys que hi podràs agafar inspiració dels teus personatges. Els fons en els videojocs també comporta una part important en el disseny, un fons molt recarregat pot comportar que visualment sigui cansat, en canvi, un fons simple, aconsegueix que el fons sigui una part més del disseny i no una càrrega. 

Primer joc de Sònic (Foto d’arxiu)

I un últim consell. Per a iniciar-te en el món de la creació dels videojocs, no pots començar amb la idea que faràs el joc de l’any, sinó que comença primer amb jocs clàssics com Flappy bird o Pacman. Són fàcils de fer i et pots trobar la manera de fer-los per internet.

Fet per: Fet per: Adrià de la Iglesia, Marc de la Iglesia, Pau Pérez i Joel Giné

close

El més recent