Nens-disfressats-a-la-salle-premià-carnestoltes

El carnestoltes arriba a La Salle Premià

44 views

Durant una setmana els i les alumnes de l’escola han seguit unes consignes donades pel Rei del Carnestoltes

Fa dues setmanes, el dia deu de febrer, a la Salle Premià, vam tornar a celebrar el Carnestoltes. Però, d’on prové aquesta celebració? Aquesta paraula ve del llatí Carns toldrem, que vol dir “privació de carn”. Se celebra uns dies abans del Dimecres de Cendra, dia en què comença la Quaresma. En la tradició cristiana, els quaranta dies que dura la Quaresma són un temps de sacrifici en els quals, per exemple, no es pot menjar gaire. Per això, durant el Carnestoltes hi ha més llibertat i cal aprofitar per fer tot allò que després no es podrà fer.

La segona setmana de febrer va començar el carnestoltes a l’escola La Salle Premià. Aquesta celebració va durar tota la setmana, de dilluns a divendres.

La festa va començar el dilluns dia vuit de febrer per tota l’escola, però no tothom es va disfressar igual, els d’infantil van començar el dilluns venint amb el cabell pintat de colors, el dimarts els va tocar anar disfressats com un nadó, el dimecres van anar amb pijama, com primària, el dijous portaven al cap un barret divertit i per finalitzar el divendres se’n van disfressar lliurement, com per exemple: Iron Man, de bruixa, d’astronauta…

Per una altra part els alumnes de l’ESO el primer dia havien de portar algun pentinat diferent. El dimarts va continuar la festa, amb la segona consigna: els alumnes havien d’anar disfressats de nadó. El tercer dia de la setmana havien d’anar amb algun objecte al cap. El quart dia anaven amb pijama. I finalment, va arribar divendres, el més especial. Els alumnes podien disfressar-se del que ells volguessin. A la secundària, després del pati, va començar la visualització dels vídeos del ball de Carnestoltes, però aquest any, cadascú a la seva classe. En general, es va trobar a faltar estar a la capella amb tota la secundària per visualitzar els vídeos. Tot va anar bastant bé. L’únic que faltava eren els ànims de festa que caracteritza aquesta festa tots els anys.

Fet per: Jan Martí, Ingrid Pastor, Jordi Dominguez, Gerard Torras i Mario Rodríguez

close

El més recent