El matrimoni infantil acaba amb la vida de les nenes

/
48 views

Els matrimonis de noies menors d’edat són més comuns del que sembla, sobretot en els països subdesenvolupats. Segons les dades extretes a partir d’un estudi d’ “Ajuda en acció”, 15 milions de noies són casades cada any en contra la seva voluntat, el que suposa violar els Drets dels Infants.

Les raons que porten a aquests matrimonis d’adults i menors són diverses, però fonamentalment son la pobresa i les carències educatives unides a antigues tradicions. En determinats països, de fet, les famílies que es neguen al matrimoni de conveniència acaben desterrades pel seu propi entorn.

Encara que al nostre país aquest fet ens sembli una cosa aberrant, és una cosa molt comuna en altres, i hauria de ser il·legal, ja que es fa en contra de la voluntat de les nenes, que no tenen ni dret ni vot. Si les nenes es neguen a casar-se podrien ser mutilades, violades, o copejades, i aquest és un comportament masclista. L’educació, en aquest sentit, es i ha de ser fonamental per canviar aquestes ‘tradicions’. Només amb la formació en la igualitat, es podrà acabar amb uns matrimonis que acaben amb la vida de les nenes que els pateixen.

Fet per: Cristina Reigada, Karina Warde, Meritxell Trujillo i Ainoa Santisteban

close

El més recent