La sexualitat en les noves generacions

47 views

La sexualitat és un tema que al llarg de la història ha estat un tabú (tema del que no es pot parlar per motius religiosos o socials) en la societat. En l’etapa de l’adolescència els joves tenen el seu despertar sexual, i experimenten un canvi físic i mental i inicien el camí cap un pensament adult.

Durant aquest anys de creixement els adolescents tenen necessitat d’informació, es fan moltes preguntes i no sempre troben respostes. També hem de tenir en compte que a les escoles no hi ha cap ensenyament relacionat amb l’educació sexual. Hi ha famílies on els pares no tenen cap inconvenient en parlar del tema amb els fills/es i els ajuden a normalitzar-lo parlant de sexualitat des de petits, de forma ajustada a l’edat, i això normalitza i deixa de marge el  tabú, però malauradament no tots els pares es senten preparats a parlar de sexe amb els seus fills, potser a causa dels “tabús” amb els que ells mateixos van créixer.

Els alumnes de 4t ESO ens han parlat sobre què és la sexualitat  per ells/es i si pensen que és un tema  tabú. La majoria de les respostes han estat que volen normalitzar parlar de la sexualitat, i voldrien que fos una assignatura més a l’escola, ja que la majoria dels alumnes no tenen la suficient informació d’aquest tema. Creuen que en la societat és parla poc i els agradaria comptar amb més adults per recolzar-los i per tenir més comunicació.

Alumnes de 4t ESO de La Salle Premià de Mar

Fet per: Mireia Barroso, Aleix Banús, Wissam El Housni, Amanda Manchón i Sofia Planelles.

close

El més recent