Poble vs ciutat: què prefereixen els joves?

/
34 views

Amb l’arribada de la Covid-19 i el posterior confinament, moltes han estat les persones que han canviat la ciutat pel poble. Després de veure’s molt temps tancades a casa moltes famílies han decidit abandonar l’estrés i el ritme metropolità i optar per una vida molt més tranquil·la, en un lloc amb menus densitat de població. No obstant, moltes son també les persones que prefereixen viure a les ciutats, on hi ha més opcions i oportunitats. Ciutat o poble? Nosaltres, volem comparar una ciutat com pot ser Barcelona, amb un poble petit a la muntanya, on normalment es va a passar l’estiu, Setmana Santa…

A favor de viure a les ciutats: Clara Herraez i Emma Rubio

L’estància a les ciutats, és molt més còmode. Ho pots tenir tot a la teva disposició. Vivint a la ciutat, et pots moure agafant el transport públic, i en un obrir i tancar d’ulls, ja ets allà. És cert que la contaminació és més alta que als pobles, perquè hi ha més abundància de cotxes i vehicles, però si s’hi posa restriccions, es pot baixar la quantitat de contaminació.

Dins de les ciutats, pots fer moltes més amistats noves, ja que no coneixes a tota la ciutat. Si vas a algun lloc, i per exemple estàs fent cua, sempre podràs parlar amb qui tens al voltant i fins hi tot pots crear amistat. També si vas al parc sempre veuràs a nova gent i sempre podràs fer noves amistats.

Mirant de cara al futur dels joves, hi ha moltes més sortides i oportunitats de feina

Mirant de cara al futur dels joves, hi ha moltes més sortides i oportunitats de feina, en comparació als pobles. Dins les ciutats, es poden trobar molts centres escolars diferents fins hi tot escoles especialitzades. Tens més oportunitats d’estudiar el que t’agradi a l’escola que vulguis. 

Relacionat al tema de l’alimentació, a les ciutats tens tot el que vols menjar en un supermercat o al comerç local, on hi pots trobar una gran varietat d’aliments. Dins dels supermercats hi ha diverses marques d’aliments, per tal que si no t’agrada una marca d’aliments, puguis comprar-ne d’una altre i així adaptar-se als ciutadans.

Ciutat Barcelona (Foto d’arxiu)

En contra de viure a les ciutats: Marta Rais i Txell Ramos. 

En els pobles petits de muntanya és cert, que no és molt gran, i que no hi ha molts edificis, de tal manera, lo positiu, és que no és necessari l’ús de vehicles mòbils per moure’t pel poble. No acostumen a ser molt grans, i pots anar caminant durant una estona, o si vols anar més ràpid, pots anar amb bicicleta. A causa d’això la contaminació és molt més baixa que dins de les ciutats. A part de trobar menys vehicles, no troben fàbriques. Depenen de la zona on estàs, és possible, que hagis d’agafar el cotxe per anar al poble del costat, però no és tanta distància com a les ciutats.

Als pobles tens unes amistats constants

A dins d’un poble de muntanya, no hi ha molta gent , de tal manera, que el grup d’amics acostuma a ser sempre el mateix. És cert, que a les ciutats, fas més amistats, però als pobles tens unes amistats constants, i si es troben noves amistats, al final s’acaben incorporant al grup.

Tornant a mirar de cara al futur, és cert que depenen del poble, no hi ha escoles a cadascun d’ells, però en canvi, sí que és possible, que hi hagi una escola, per un parell o tres de pobles. Mirant els arguments anteriors, també és cert, que en anar potser a una escola compartida amb un altre poble, també fas amistats noves. No hi ha tants centres com en una ciutat, però un poble tampoc queda incomplet en establiments. 

Una de les coses bones que té el poble, és l’alimentació, al ser un poble possiblement petit, coneixes a tot el veïnat, i aleshores els veïns tenen hort normalment, i cultiven les coses. Una vegada el veïnat tingui els cultius, es queda una bona part per ell, i l’altre, a vegades el reparteix pel poble. Aquesta manera de fer els mateixos cultius, és que tu saps d’on prové la fruita i la verdura, i en canvi a la ciutat, no saps exactament d’on prové, ni que li han fet als aliments. Dins el poble, potser no hi ha tanta varietat com a la ciutat, però que els aliments que hi ha són més naturals. 

La conclusió final que hem tret entre nosaltres és que si ets una persona que vol seguir amb els estudis, treballar i centrar-te bastant, és millor viure en una ciutat, però si pel contrari, ets una persona que prefereix estar amb la natura, i conviure una mica més a la muntanya és preferible viure al poble. 

Poble Moron de Almazan (Foto d’arxiu)

Nosaltres, com a alumnes de La Salle Premià, hem volgut anar a preguntar per algunes aules, que prefereixen, si viure en el poble, o en una ciutat. S’ha dut a terme com un petit experiment, per veure si les noves tecnologies influeixen en les seves eleccions. 

El 70,3% dels alumnes enquestats, prefereixen anar a viure al poble amb unes amistats constant.

Vam estar preguntant a alumnes entre 10 anys, i 16 anys. Els nens i nenes entre els 10 i 12 anys, que la majoria encara no tenen mòbil propi ni xarxes socials. El 70,3% dels alumnes enquestats, prefereixen anar a viure al poble amb unes amistats constant. Els seus principals motius, eren perquè així estan amb les amistats, i quan surten d’escola, poden passar tota la tarda amb els amics, i la família. En canvi, els alumnes enquestats entre 13 i 16 anys, que ja casi tots tenen mòbil propi i xarxes socials, el 24,6% prefereixen anar al poble. Els motius de l’elecció d’aquests alumnes és que als pobles no arriba del tot la connexió, i no els convindria estar sense les xarxes socials ja que no podrien parlar amb les seves amistats més llunyanes. 

FET PER: Clara Herraez, Marta Rais, Txell Ramos i Emma Rubio.

close

El més recent