Pàgina web: "Teatre Lliure".

Volem seguir gaudint de la cultura

/
74 views

A causa de la pandèmia mundial la Covid-19, molts establiments han hagut de tancar i l’única cosa que no han obtingut són beneficis. Un dels sectors molt afectats ha sigut el cultural, ja siguin els teatres, cinemes, escoles de ball, etc. S’han vist afectats sobretot els actors i actrius del cinema, els directors de les pel·lícules i sèries, els propietaris dels cinemes i la televisió.

A principis de març de 2020, es va preveure que a les taquilles globals podrien perdre $5 mil milions com a resultat de la pandèmia. La indústria cinematogràfica xinesa ha perdut $2 mil milions el març de 2020, després d’haver tancat tots els seus cinemes durant el període d’Any Nou Llunar que se sosté a la indústria a tota l’Àsia.

Aquest sector cultural ens proporciona entreteniment i poder gaudir de la nostra cultura. Per molts és una llàstima no poder gaudir dels serveis que ens proporcionen teatres i cinemes, però a causa de les circumstàncies Covid-19 no ha quedat més remei que tancar els establiments.

Per què tanquen els teatres i no les escoles si hi ha menys probabilitat de contagi?

Amb l’excusa (o conseqüència) que en aquests espais tancats és més fàcil el contagi, el govern ha decidit tancar-los, en comptes de millorar les mesures contra la Covid-19 i deixar-los oberts com altres centres, com les escoles. En aquests llocs la probabilitat de contagi és més elevada i les seves mesures són més baixes que en la majoria de practicants de teatre amateurs (establiments que també han estat tancats). Això no vol dir que estigui malament el tancament d’aquests si la situació ho requereix, però sí que és incorrecte tancar injustament teatres i cinemes quan tenen un perill menor que el de les escoles (que segueixen obertes).

Molts actors/actrius s’han quedat sense feina, com també professors de teatre, directors… Aquesta decisió ha portat molts problemes en l’ambient de treball artístic, més dels que ja hi havia (perquè poder treballar en aquest àmbit és molt complicat).

La solució no sempre és tancar-ho tot, sinó prendre unes bones mesures

El fet que no donin cap mena de prioritat a activitats culturals és desagradable per molts. Creiem que és necessari que puguem seguir gaudint del teatre, cinemes i altres activitats artístiques si la situació ho permet. La solució no sempre és tancar-ho tot, sinó prendre unes bones mesures.

Escrit per: Raquel Castells, Miquel Cisa, Julia Fayos, Gerard Iriarte i Heyang Yuan

close

El més recent