10 títols de Netflix per celebrar el Dia de la Dona

32 views

Per a celebrar aquest 8 de març, aquí us oferim varietat de pel·lícules i sèries de Netflix ideals per a l’ocasió. Totes estan tematitzades amb la dona, ja sigui amb una protagonista que demostra la seva valia o amb una clara situació de discriminació.

The queen’s gambit

Aquesta minisèrie, ambientada en els anys cinquanta, tracta sobre una nena d’un orfenat que destaca clarament jugant a escacs. A mesura que va creixent, intenta convertir-se en la millor jugadora del món. Això li resultarà encara més complicat tenint en compte que és l’única noia que s’hi dedica professionalment, per tant haurà de fer-se lloc entre els homes. Es tracta sense dubte d’un dels majors èxits de Netflix del 2020, que no deixarà a ningú indiferent. 

Self made

Es tracta d’una sèrie basada en fets reals, que narra la història d’una dona negra dels Estats Units a principis del segle XX. Com que era molt conscient dels problemes que tenia la gent de color amb el seu cabell, va decidir començar el seu propi negoci, però es va veure molt afectada pels problemes de racisme i de desigualtat de l’època.

Grand Army

És una sèrie dramàtica que segueix la història de cinc nois que estudien a l’institut més gran de Brooklyn on intentaran lluitar per l’èxit, la supervivència, i intentar ser lliures; però tots tenen un problema comú: el seu futur és un món que s’està caient a trossos. En aquest, hauran de combatre amb la sexualitat, el racisme, la justícia social i la violència de gènere.

13 reason why

Aquesta sèrie d’àmbit juvenil, gira al voltant d’una estudiant de preparatòria que se suïcida després d’una sèrie de fracassos culminants, provocats per individus selectes dins de la seva escola. Una caixa de cintes de casset, gravades per Hannah abans del seu suïcidi, detalla les tretze raons per les quals va decidir posar fi a la seva vida. Entre aquestes raons, la violència de gènere té un pes molt important.   

Princess Mononoke

Princess Mononoke és una pel·lícula d’anime disponible a Netflix on una princesa nascuda i criada amb llops ha de lluitar contra monstres per a salvar als humans. És una bona representació que tot el que una dona que no té cap mena d’influència de la societat ni dels homes és capaç d’aconseguir per si mateixa.

Spirited Away

L’anime Spirited Away tracta d’una nena que viatja a una altra dimensió plena d’éssers fantàstics, i haurà de trobar la manera de tornar a casa. Un cop més, aquesta pel·lícula ens demostra la fortalesa de les dones i els instints femenins, ja que la protagonista un cop ens demostra la intel·ligència femenina.

Isn’t it romantic?

 Isn’t it romantic?, tracta d’una noia que rep assetjament a la feina. Té una trobada amb un assaltant que la deixa inconscient i, al despertar, descobreix que la seva vida s’ha convertit de sobte en el seu pitjor malson. Tot i ser una pel·lícula fictícia, la situació de discriminació que rep la protagonista és real per a moltes dones. 

Mrs America

Tracta d’una política conservadora que es va oposar radicalment a un projecte de principis de la dècada dels anys setanta que promovia la igualtat de drets en matèria de treball, divorci i propietat entre homes i dones als Estats Units. Aquesta minisèrie està directament relacionada amb la dona i els seus drets, ja que protagonitza lluita per la igualtat. Per tant, es tracta d’una gran proposta relacionada amb aquesta temàtica.

Las chicas del cable

L’any 1928, una moderna empresa de telecomunicacions comença a funcionar a Madrid. La sèrie narra el gir que dóna la vida de quatre dones joves quan es traslladen a la capital espanyola per treballar en l’empresa. La sèrie  narra la història de l’amistat d’aquestes dones i la seva lluita per la igualtat.

Glow

Aquesta sèrie de Netflix tracta sobre una noia que perd la seva feina, però li truquen per a una audició on buscaven noies poc convencionals per ser lluitadores. Glow reivindica que tant les dones com els homes estan igual de capacitats per treballar i que per una mateixa feina els seus sous haurien de ser iguals.

Redactat per: Gina Nuñez, Marina Moya, Naim De Hoyos, Albert Hakobyan i Sergei Zapata.

close

El més recent