Ariadna Picazo: “Hauríem de donar-li més visibilitat a les noies”

//
45 views

La jove jugadora de bàsquet de Premià de Mar asssegura que ha de conviure amb la desigualtat en el món de l’esport

L’Ariadna Picazo juga a bàsquet des de petita i ha arribat a fer-ho amb la selecció catalana en categories inferiors. L’Ariadna ha hagut d’aparcar la seva carrera professional per una lesió, però tot i això ha viscut en primera persona el que es ser una dona dins el món de l’esport. Ella jugava a la lliga femenina i per tant, el reconeixement de la seva disciplina no és el mateix que la dels seus companys homes. La desigualtat dins del món de l’esport, en especial quan s’arriba a l’elit, ha estat tema de debat en els últims anys i, tot i que s’ha avançat molt en aquest terreny, a día d’avui encara queda molt camí per recórrer. Parlem doncs amb l’Ariadna sobre la seva carrera professional i sobre com veu la presència de la dona dins el món esportiu.

Creus que en les competicions nacionals no teníeu tan reconeixement com la competició masculina? 

Quan son més petits hi ha més igualtat a l’hora de expectació i l’audiència, però a mesura de que et fas més gran tot es decanta clarament per l’esport masculí. Això es veu sobretot en la diferència d’audiència a nivel professional.

A mesura de que et fas més gran tot es decanta clarament per l’esport masculí.

Ariadna Picazo, jugadora de bàsquet

Per què creus que passava i passa això? 

Perquè es té fixació amb l’esport masculí, perquè és el que més ven per a l’espectador.

Com es podria millorar aquesta situació? 

Donant-li més visibilitat a les noies, ja sigui parlant més al telenotícies o en als diaris. D’aquesta manera, donarien més veu a les noies i crearien una nova tendència amb la finalitat que a més gent li comença a agradar.  

Fa uns anys va haver-hi polèmica sobre el premi de la Copa de la Reina a la lliga femenina de bàsquet. Què n’opines sobre el fet que donessin tampons i compreses en lloc de diners a les guanyadores? 

No em va agradar aquesta situació, penso que és un fet injust. Les noies tenen dret a cobrar el mateix que els nois. A més, en cap cas haurien de ser recompensades amb el que per a elles és una necessitat.  

Creus que els atletes amb renom haurien de fer alguna cosa per millorar la situació? 

Sí, per exemple, ara els streamers (que és el que la gent més consumeix), poden no només parlar sobre l’esport  masculí, també poden parlar de l’esport femení que ara mateix no té suficient veu i té molt poca representació. 

Fet per: Manel Sánchez Picazo, Pau Noè Campos, Vicenç Llinares Ros, Gerard Álvarez Giménez i Eric Payà Girona  

close

El més recent