Docents i 8M: què n’opinen?

139 views

Alguns professors de la Salle Premià ens donen la seva opinió sobre el Dia de la Dona

El 8M és un dia per commemorar a totes les dones que ens han precedit i lluitat pels nostres drets. Aquest dia és per reivindicar la igualtat entre homes i dones, ja que encara trobem moltes diferències tant econòmiques com socials entre sexes. Entrevistem a diversos professors de La Salle Premià per saber la seva opinió al respecte.


Entrevista a Jordi Agudo, professor d’educació física a l’ESO a la Salle Premià

Què és per a tu el dia de la dona?

Per mi és un dia en el qual reivindiques alguna cosa que històricament sempre ha estat en una situació en desavantatge respecte a l’home. És la manera d’intentar fer veure que en a la societat les oportunitats no són iguals.

És la manera d’intentar fer veure que en a la societat les oportunitats no són iguals.

Jordi Agudo, professor d’Educaci Física a La Salle Premià

Què faries si et trobes una situació masclista al carrer?

Jo crec que depèn de la situació. Hi ha situacions que són molt greus però hi ha altres situacions que són molt més comprensibles. Sempre que jo vegi que hi ha una persona sigui home sigui dona, en aquest cas dona, sempre intentaré parlar-hi. La violència mai és la meva opció, però si convingués hauria d’actuar.

Dóna la teva opinió sobre com ha evolucionat el poder de la dona al llarg dels últims anys.

Molt lentament. S’ha anant reivindicant fent accions al llarg dels anys, però crec que falta que tota la societat, no només les dones, influeixin en el tema perquè realment s’arribi a la igualtat.

Creus que actualment trobem igualtat?

Encara no, jo crec que és molt camí per recórrer.  Hi ha moltes diferències entre els sous de uns i els altres, i trobem moltes diferències d’oportunitats entre homes i dones, però crec que estem en bon camí.


Entrevista a la Marta Giménez, professora de tecnologia, matemàtiques i visual i plàstica a l’ESO en la Salle Premià.

Què és per a tu el dia de la dona?

No estic molt d’acord amb això de posar dies a les coses, perquè penso que tots i cadascun de nosaltres tenim el nostre dia i ha de ser cada dia. Però donades les circumstàncies, penso que ha de ser un dia per pensar en totes aquelles dones que han patit qualsevol tipus de maltractament, assetjament o simplement una discriminació social.

No estic molt d’acord amb això de posar dies a les coses.

Marta Giménez, professora de La Salle Premià

Què faries si et trobes una situació masclista al carrer?

Davant d’aquestes situacions, no saps com reaccionar i intentes ajudar en viu i en directe. Si no, truques als mossos o al 016, però sobretot intentar aturar el que està passant d’una manera o d’una altre.

Dona la teva opinió sobre com ha evolucionat el poder de la dona al llarg dels últims anys.

Jo sóc una persona que ha estudiat com deien abans com un home, jo mai m’he trobat exclosa en el meu món per el meu sexe. En el meu entorn laboral, tant un home com una dona cobren el mateix i estan equiparats tant en salari com en condicions laborals. És cert que en altres països és més difícil trobar aquestes condicions. Penso que és feina de tots, no només nostra, i hem de ser conscients de que tots som iguals.

Creus que actualment trobem igualtat?

Jo crec que ens molt països s’està intentant i en altres aquest tema està bastant fluix però ens trobem en el camí correcte.


Entrevista al Raül Benet, professor de Ciències Socials i Economia a l’ESO a la Salle Premià. 

Què és per a tu el dia de la dona? 

Per mi el Dia de la Dona és un dia molt important, que a mi personalment m’ha marcat molt. Penso que és un dia que hauria de tenir molta més importància de la que li donem actualment perquè la realitat que il·lustra, és molt greu. És un dia que afecta a quasi tota la població mundial. Estem parlant d’una meitat de població que està oprimida o que viu amb menys privilegis que l’altra meitat, que serien els homes. 

El 8M hauria de tenir molta més importància de la que li donem actualment perquè la realitat que il·lustra, és molt greu.

Raül Benet, professor de Ciències Socials i Economia a La Salle Premià

Què faries si et trobes una situació masclista al carrer?

Depèn de la situació, però primer de tot sempre seria veure si la víctima, necessita suport o ajuda, ja sigui emocionalment o físicament. I després si és necessari denunciar-ho, a les autoritats o a una xarxa de suport. Seria una ajuda per a la víctima. 

Dona la teva opinió sobre com ha evolucionat el poder de la dona al llarg dels últims anys.

A mi em dona la sensació que el poder de la dona està evolucionant, vull dir que cada cop té més visibilitat l’opressió de la dona. I la dificultat que té en arribar a llocs de poder. Ara veiem més dones que dirigint escoles, en càrrecs de polítiques, empresàries molt importants, i tot això és necessari. Però em sembla insuficient i molts cops aquestes dones que accedeixen a càrrecs de poder ho han hagut de fer a través de la  masculinització. Per tant encara queda molta feina per fer.

Creus que actualment trobem igualtat?

Jo crec que actualment no trobem igualtat.


Entrevista a la Natalia Cerrato, professora a 5è d’EP a la Salle Premià. 

Què és per a tu el dia de la dona?

És un dia per reivindicar els drets de la dona, que trobo que no s’han reivindicat suficient. En el meu punt de vista, crec que quan es trobi aquesta igualtat, s’hauria de deixar de celebrar el Dia de la Dona. 

Què faries si et trobes una situació masclista al carrer?

És complicat, el més valent és dir que m’imposaria o intervendria, però segurament ho denunciaria a la policia, trucaria on fos i em mantindria a l’espera. 

Dona la teva opinió sobre com ha evolucionat el poder de la dona al llarg dels últims anys.

Crec que ha evolucionat positivament en aquests últims anys més. El fet de que estigueu fent una entrevista com aquesta ja és bastant significatiu perquè cada cop se li dóna més importància a la igualtat quan escoltem frases amb empoderament femení. Crec que estem en el bon camí, però els canvis no són d’un dia per un altre. 

Creus que actualment trobem igualtat? 

Igualtat del tot no, però estem en el camí de trobar-la. Depèn de per quins sector et moguis, hi ha empreses que prenen molta més consciència que altres. Igual que països, crec que no trobem la igualtat, però que hem millorat en ella. 

 Estem en el bon camí, però els canvis no són d’un dia per un altre

NATALIA CERRATO, PROFESSORA DE LA SALLE PREMIÀ

Fet per: Clara Herraez, Marta Rais, Txell Ramos i Emma Rubio

close

El més recent