Dones que han fet història

//
99 views

Des de Marie Curie a Frida Kahlo o Virginia Woolf, moltes han estat les dones que han ajudat a construir l’ideari feminista actual

Marie Curie

Científica

Una dona que va dedicar tota la seva vida a la ciència, i les investigacions li van valer dos premis Nobel: un de Física en 1903, juntament amb el seu marit Pierre, convertint-se en la primera dona a obtenir aquest guardó, i un altre de Química en solitari el 1911. “Sovint m’han preguntat, sobretot per les dones, de com podia conciliar la vida familiar amb una carrera científica. Bé, no ha estat fàcil”.

Frida Kahlo

Pintora

Va ser una coneguda artista mexicana que va acabar convertint-se en un símbol del feminisme, l’art i de la dona. Va lluitar contra els estereotips de les dones. “Pies para que os quiero, si tengo alas para volar”.

Julia Mengolini

Periodista

Sempre ha reivindicat que el feminisme no pot ser només una realització personal, ha de ser una conquesta col·lectiva. La visió d’aquesta dona famosa sobre el feminisme és que el moviment feminista ens concep a totes i totes hem de lluitar per la causa. “Hi ha resistència al feminisme perquè els homes no volen entregar els seus privilegis”.

Emmeline Pankhurst

Política

Va ser una activista política britànica i líder del moviment sufragista britànic, va lliutar per els drets de les dones per poder votar. “Nosaltres, dones sufragistes, tenim la missió més gran que el món hagi conegut: alliberar la meitat de la raça humana i, a través d’aquesta llibertat, salvar a la resta.”

Virginia Woolf

Escriptora

Va ser autora de novel·les, contes, obres teatrals i altres obres literàries. Considerada una de les més destacades figures de l’avantguardista modernisme anglosaxó de segle XX i del feminisme internacional. “Jo m’aventuraria a pensar que Anònim, qui va escriure tants poemes sense signar-los, va anar sovint una dona”.

Simone de Beauvoir

Filósofa

Va ser una lluitadora per la igualtat de drets de la dona. Va escriure novel·les, assajos, biografies i monografies sobre temes polítics, socials i filosòfics.
“El feminisme és una manera de viure individualment i de lluitar col·lectivament”.

Fet per: Laia Aracil, Míriam Buguñà, Mar Comas i Carlos Lin.

close

El més recent