L’esport encara no és igualitari

/
114 views

Segons la revista Forbes, dels 100 esportistes que més cobraven a l’any 2017, només hi havia una dona a la llista: Serena Williams, al lloc 51.

El Dia de la Dona és un dels més importants i reivindicatius de l’any per buscar la igualtat entre homes i dones en tots els àmbits de la nostra societat. En ple s. XXI les desigualtats entre homes i dones encara són nombroses i en un dels terrenys on encara trobem molta diferència entre condicions salarials i reconeixement entre homes i dones és el món de l’esport.

Segons la revista Forbes, del 100 esportistes que més cobraven l’any 2017, només una dona, Serena Williams, figurava en la llista, al lloc 51. A partir d’aquell any cap dona més ha entrat en la llista.

Una dona guanya uns 30.000 euros per guanyar la Lliga mentre que un home, per fer el mateix, guanya com a mínim uns 2 milions.

Un altre clar exemple que ens mostra aquesta desigualtat és el fet que, al FC Barcelona per exemple, una dona guanya uns 30.000 euros per guanyar la Lliga mentre que un home, per fer el mateix, guanya com a mínim uns 2 milions. A part d’això, una altra gran diferència en el futbol és que, els homes tenen molts més privilegis que les dones quant a serveis i qualitats en l’àmbit professional.

Tot i que això està començant a canviar, fa més d’ un segle que molts dels estadis on juguen les dones són d’unes dimensions més petites i no tenen les mateixes comoditats que els homes, i no només al futbol, sinó a la majoria dels esports.

Fet per: Roger Mena, Eudald Anguera, Pau Gratacós i Marc Alonso

close

El més recent