Un home i una dona heterosexuals poden ser amics?

///
53 views

Has sentit alguna vegada la frase: un home i una dona no poden ser amics? Només són nou paraules, però, aquestes nou paraules són un micromasclisme

La paraula “micromasclisme” està avui en boca de tothom. Podríem dir que són petits gestos sexistes o masclistes, alguns d’ells molt subtils, que ajuden a perpetuar rols de gènere, masclisme, violència suavitzada contra les dones, hipersexualització…

Malauradament, se’ls anomena micromasclismes quan en realitat són actituds totalment masclistes.

Alguns exemples de frases micromasclistes que segurament has escoltat són:

”Rosa per a les nenes, blau per als nens”

 “Quina sort, el teu marit t’ajuda a casa”

 ”Un home i una dona no poden ser amics”

 “Corres com una nena”

En aquest article ens centrarem en la frase: ”Un home i una dona no poden ser amics”.

Un home i una dona sí que poden ser amics. La societat ha de començar a fer un treball important quan deixar de romantitzar o sexualitzar constantment les relacions entre homes i dones heterosexuals.

Alguna vegada has sentit pressió per part del teu grup d’amics en aquest tema? Sovint, quan un noi i una noia tenen una bona relació, el grup els pressiona fent bromes dient que són parella quan en realitat no és així.

Nosaltres ens preguntem, per què això no sol passar durant els dos amics són del mateix sexe?

Està comprovat que l’amistat entre un home i una dona és molt més completa que la mantinguda entre persones del mateix sexe. Les dones, generalment, troben en els amics homes la companyia i l’afició per activitats, o temes acadèmics o laborals. Els homes troben en les seves amigues fèmines un suport emocional que els seus congèneres, sovint, no els hi saben brindar. Llavors, què és el que falla?

És veritat que els homes perceben l’interès sexual en excés, de manera que resulten més propensos a sentir sexualment atrets per les seves amistats femenines segons la visió evolucionista, per contra, hem de saber que aquest factor només dificulta la relació d’amistat, però no la fa impossible.

També una gran part del problema és la societat, si la societat evoluciona i les amistats entre sexes es van normalitzant com actualment s’està fent, hi haurà un condicionant menys i ja no se sentirà aquesta pressió social que actualment hi ha en aquest tema.

Fet per: Sergio Pachón, Moussab Woudah, Pol Espinal, Carla Cañete i Blanca García.

close

El més recent