Unsplash (@yanamrdv)

Arriben les dates d’inscripció per als estudis postobligatoris

45 views

Després dels efectes que ha provocat la COVID, aquestes són les preferències dels alumnes per escollir un batxillerat o una FP

Els alumnes de 4t d’ESO haurien d’anar pensant ja a quin batxillerat o a quin grau de Formació Professional es volen inscriure i on volen realitzar-lo el curs vinent. Aquest any serà tot una mica diferent, ja que pel tema de la COVID-19 no es celebraran les sessions de Portes Obertes tal com les coneixem fins ara, perquè no es poden visitar les instal·lacions amb total llibertat. Alguns instituts han realitzat videotrucades informatives per donar-nos a conèixer el seu funcionament, ideologia… En resum explicar-nos com funciona el seu centre educatiu.

A través d’una enquesta realitzada a l’alumnat de 4t de La Salle Premià, la majoria d’alumnes que acaben aquesta etapa obligatòria en la modalitat d’Humanístic i Ciències Socials prefereixen principalment no triar un batxillerat o un grau d’FP on aparegui l’assignatura de mates. Els i les alumnes acostumen a preferir cursar el batxillerat humanístic, ja que l’assignatura de mates no apareix, si més no, també acaben triant el social, que les mates són aplicades. Les places a gairebé a tots els instituts són limitades i exclusives. A les escoles concertades cada cop és més difícil accedir-hi, ja que primer entren els alumnes empadronats al mateix poble. Si els alumnes que són de fora ja ho tenen difícil hem d’afegir que la mitja de nota que demanen és bastant alta. Quelcom molt semblant passa als instituts públics, les places també són limitades.

https://www.instagram.com/p/CLEi2fqAgga/?igshid=1aikt3fe0juye

En general, podem observar que els alumnes de 4t d’aquest any, a La Salle Premià, tendeixen a anar a un institut concertat o públic. És per això que hi ha hagut molta demanda en alguns instituts del Maresme com podria ser l’Institut públic de Premià de Mar, el Vilatzara de Vilassar de Mar o el Valèria Pujol de Premià de Mar. Després d’haver realitzat les videotrucades per les preinscripcions al llarg d’aquestes setmanes, només queda que cadascú triï tres instituts i esperar la mitjana de l’ESO per la inscripció.

Fet per: Aleix Banús, Mireia Barroso, Wissam El Housni, Amanda Manchón i Sofia Planelles

close

El més recent