Exalumnes de La Salle Premià tornen a casa

60 views

Nois i noies que ara estan cursant Batxillerat i Cicles Formatius van explicar la seva experiència acadèmica a l’alumnat de 4t d’ESO

La Salle Premià compta amb estudis d’Infantil, Primària i Secundària fins a 4t d’ESO. D’aquesta manera, a l’edat de 15-16 anys l’alumnat ha d’abandonar l’escola i ha de cursar batxillerat en un altre centre. El canvi no sempre és fàcil i genera incertesa i dubtes entre l’alumnat de 4t d’ESO. Per això, des de l’escola, s’ha promogut que antics alumnes visitin una altra vegada el centre i expliquin la seva experiència, tant en Batxillerat com en cicles formatius als actuals alumnes de 4t d’ESO. L’ojectiu? Explicar als i les alumnes de 4t d’ESO com estan vivint el batxillerat i aconsellar-los de cara al curs vinent.

A causa de la covid i que no podem agrupar diversos grups bombolla, els i les alumnes es van situar al voltant del camp de futbol dividit per classes. Els exalumnes es van dividir en quatre grups i van anar rotant, ja que així van acabar passant per totes les classes.

Aquests i aquestes van estar explicant com van viure l’experiència en entrar a una escola nova, on no coneixien a quasi ningú. Van assegurar que no els va costar molt adaptar-se ni fer noves amistats i que els professors els van acollir de la millor manera, encara que troben a faltar els professors de La Salle.

Comentaven també que a l’inici és difícil acostumar-se, però un cop integrat, ja vas bé la resta del curs. Parlant dels estudis van explicar que era una mica més difícil, però no només per la part de temari, sinó per la part d’organització. Actualment, hi ha alumnes que quan arriben a casa, només estudien 15 minuts, perquè no tenen feines a fer, però van comentar que al Batxillerat, encara que no tinguis feina a fer, t’has de posar a estudiar, perquè després et trobes amb els trimestrals, i no saps per on començar i jugues amb desavantatge. Els trimestrals són exàmens que es fan en acabar el trimestre i depèn de l’institut on vagis, durant una setmana, no vas a classe, sinó que vas a fer els exàmens. 

És una de les millors etapes de la vida

Biel Herraez, exalumne de la Salle Premià

Finalment els exalumnes es van acomiadar i els hi van desitjar molta sort als alumnes de 4t d’ESO.

Fet per: Clara Herraez, Marta Rais, Txell Ramos i Emma Rubio.

close

El més recent