Joan Ignasi Cotet: “Vaig estar a punt de ser policia”

139 views

Joan Ignasi Cotet és professor d’Economia i Ciències Socials a la Secundària i tutor de 4tD a La Salle Premià. El Joan Ignasi porta ha anys a l’escola i hem volgut parlar amb ell per conèixer-lo una mica millor, tant des del punt de vista personal com professional.

En ocasions anteriors ens has manifestat que havíes pensat en ser policia en la teva juventut, creus que ho haguessis sestat en cas de no ser professor? 

Sí, probablement sí. Vaig tenir un moment que vaig estar a punt d’entrar a l’acadèmia, però després, per diverses circumstàncies, vaig acabar sent professor.

Jo mai he tingut una vocació professional, però aixo no vol dir que jo no faig bé la meva feina.

Joan Ignasi Cotet, professor de La Salle Premià

Així doncs, no sempre has volgut ser professor, no?

No, mai he volgut ser professor. De fet, a mi una de les coses que més em molesten és el concepte vocació. Sempre es diu que has de tenir una vocació professional doncs no, jo mai he tingut una vocació professional, però aixo no vol dir que jo no faig bé la meva feina.

Quins estudis tens? 

Tinc una Llicenciatura en Geografia, entre altres coses. Però la principal és aquesta.

Quina classe prefereixes fer, Economia o Socials? 

En aquests moments economia, ja que és el primer cop que la faig, i per tant juntament amb els i les alumnes, estic aprenent jo també. En canvi porto fent Socials des de fa vint anys i ja m0’és més monòtona. Però m’agradaria recalcar que no m’agrada fer cap assignatura.

Tens cap preferència pel que fa a alguna classe en concret? 

Sempre. Sempre hi ha alumnes que et cauen millor, alumnes que et cauen pitjor, classes on et sents més còmode i classes on et sents menys còmode.

Tens cap passatemps preferit després de fer classe?  

Tinc molts passatemps preferits. Intento fer moltes coses després de la feina: m’agrada la música, fer esport (per això em trenco de tant en tant la clavícula), cuinar, fer bricolage. M’agrada fer moltes coses, quantes més millor. 

Has tingut algun alumne que hagi acabat sent famós? 

Que jo recordi, no. Tampoc acabes seguint molt el que han fet els alumnes i      probablement sí que n’hi hagi hagut algun de famós.

Per què ets professor de Socials?

Soc professor de socials perquè vaig estudiar Geografia i això m’ho va permetre, encara que també vaig ser professor de Català.

Quina és la pitjor part de ser professor?

Quan has de fer de “poli malo”, o tens una mala relació o et trobes davant d’una mala actitud. Quan et veus involucrat en coses amb les quals no et sents còmode i que al final doncs que sí que son negatives

I quina la millor?

Estar amb aquells alumnes que et transmeten alegria.

Sóc bastant crític amb el concepte d’escola.

Joan Ignasi Cotet, professor de La Salle Premià

Creus que el sistema educatiu està bé plantejat?

No, gens ni mica, sóc bastant crític amb el concepte d’escola.

Fet per: Manel Sánchez Picazo, Pau Noè Campos, Vicenç Llinares Ros, Gerard Álvarez Giménez i Eric Payà Girona

close

El més recent