La gran onada de TWITCH i les seves conseqüències

23 views

Arran del confinament, s’ha produït un augment d’espectadors cap aquesta plataforma

Durant aquests últims mesos, i arran del confinament, molts youtubers i personatges públics han vist com augmentava el seu nombre de seguidors i la seva repercussió. A l’estar tancats i tancades a casa, la població ha augmentat el consum de xarxes socials i, a més de les ja consolidades Instagram i Tik Tok, un gran número de gent ha començat a consumir plataformes poc conegudes com ara és TWITCH, una aplicació que es basa a fer vídeos en directe, per tal d’entretenir als espectadors (majoritàriament joves).

Amb l’èxit sobtat de Twitch, aquests personatges públics han aconseguit augmentar els seus beneficis i un exemple clar és l’streamer Ibai Llanos, que fins i tot el passat diumenge va ser entrevistat per La Sexta. Allí Ibai va parlar de diversos temes, i especialment del que aconseguia guanyar com a streamer.

M’emporto uns tres dòlars per cada subscriptor que tinc, que són uns 40.000.

Ibai Llanos, streamer

Joves que volen ser streamers 

Per altra banda, molts joves han pensat en dedicar-se al mateix en un futur, i la xifra de 120.000 euros al mes els ha incitat encara més. El mateix Ibai Llanos ha remarcat que això pot ser “molt perillós”, ja que els i les joves es poden arribar a formar unes expectatives que segurament pocs d’ells arribaran a assolir. Si no tenen uns ingressos econòmics fixes, Ibai recomana no endinsar-se en aquest món.

Jo tampoc vull treure el somni a ningú, però sempre s’ha de provar d’intentar-ho amb quelcom segur

Ibai Llanos, streamer

D’aquesta manera, tot i que la recent onada iniciada en el confinament ha inspirat a bastants seguidors per començar a crear contingut en la plataforma TWITCH, de ben segur que la majoria no podran aconseguir el seu propòsit a causa de les dificultats i les barreres d’aquesta professió.

Fet per: Nora Duran,  Irati Jornet, Carlos Lin, Roger Mena, Maria Altamirano.  

close

El més recent