La influència dels “streamers” és positiva o negativa?

/
62 views

En els últims anys i especialment durant el confinament, el fenomen dels streamers (persones que creen contingut digital i retransmeten videojocs per internet) no ha parat de créixer. Dedicar-se al món dels streamers però, és una feina difícil encara que no ho sembli. La gent que es dedica a això, té molta influència en els seus espectadors i en conseqüència, moltes crítiques. Com és evident, no és fàcil agradar a tothom, per això, has d’anar amb molta cura amb el que dius o fas. 

L’Ibai Llanos, més conegut com a Ibai, és un streamer amb 40.000 subscriptors, que ens explica que guanya 120.000€ al mes, només amb els seus subscriptors. L’Ibai ens detalla que guanya 3€ per subscriptor, però que si ho multipliquem pels 40.000 subscriptors que en té, guanya 120 mil euros al mes, només dels seus subscriptors.

Un streamer té tanta influència sobre les persones, que pot fer que la gent faci coses arriscades i perilloses, que s’aïlli socialment, etc. També, hi ha casos en què l’idòlatrament a un streamer té conseqüències semblants en què els joves (menors d’edat) agafen diners dels seus pares sense permís, i els utilitzen per fer donacions, per poder parlar amb el seu “ídol”, per regalar-los-hi…

Ser streamer s’ha viralitzat molt actualment, i una de les principals causes és el traspàs dels youtubers a una aplicació anomenada TWITCH. Ens trobem que molts youtubers estan abandonant l’ús diari de l’aplicació YouTube, i estan passant a utilitzar diàriament una aplicació aparentment més pràctica i fàcil d’utilitzar. Un dels avantatges que ens proporciona aquesta nova aplicació, TWITCH, és que no restringeix tant el vocabulari que utilitzen, cosa que YouTube sí que fa.  

Observem que la majoria de streamers alguna vegada han realitzat accions que la gent ha criticat. És evident, que facis el que facis, mai agradaràs a tothom i, que sempre seràs criticat, per uns o altres. També s’han donat casos, en els que hi ha streamers s’han ficat en polèmiques per ser més reconeguts i, això, és un dels exemples negatius que donen. Així doncs, els joves arriben a pensar que poden arribar a ser reconeguts/famosos mitjançant les polèmiques i, òbviament, això no és quelcom positiu.

Ser streamer és una professió una mica delicada, ja que aporta tant coses positives com negatives. Una part molt positiva és que els streamers que dipositen el seu temps, distreuen i entretenen als seus espectadors. Això beneficia molt per si alguna persona està desanimada, aconsegueixen que somrigui i fan que passi una bona estona. Però també pot ser un aspecte negatiu, perquè podria donar-se el cas en què un adolescent digues que no vol fer els deures perquè el seu streamer preferit està en directe, i vol veure’l.

Escrit per: Raquel Castells, Miquel Cisa, Julia Fayos, Gerard Iriarte i Heyang Yuan

close

El més recent