Mona de Pasqua de xocolata. Cocinatis.

Recepta: Com fer una Mona de Pasqua

21 views

S’apropa la Setmana Santa i la Pasqua. A continuació teniu una recepta casolana molt especial de com fer-ne una

La Mona de Pasqua és una recepta típica de la Setmana Santa i els dies de Pasqua a algunes comunitats autònomes espanyoles, com la Comunitat Valenciana, Catalunya, Múrcia, Aragó o Balears. Depenent de la zona se la coneix amb diferents noms, com pot ser panquemado, panquemao, tonya o mona, i sol ser tradició que el padrí regali la mona al seu fillol el Diumenge de Pasqua i que es reuneixin diverses famílies el Dilluns de Pasqua per menjar la mona al camp.

Ingredients:

  • 500 g de farina
  • 1 sobre de llevat sec de fleca (12 g) o 25 g de llevat fresc 
  • 1/4 litre de llet temperada
  • 100 g de mantega fosa
  • 80 g de sucre
  • 1 ou
  • 1 mica de sal

Passos a seguir:

1. Posem la farina en un bol. Afegim el llevat sec i ho barregem tot bé amb una forquilla. Afegim la resta d’ingredients: la mantega (prèviament l’hem fos al microones), la llet, el sucre, l’ou i una mica de sal.

2. Un cop tinguem una barreja homogènia afegim el suc de mitja llimona i una cullerada de bicarbonat i de nou remenem bé perquè s’integri tot.

3. Ho amassem tot bé i li donem forma rodona a la massa amb les mans.

4. Cobrim el bol amb un drap i ho posem al forn durant uns 20-30 minuts a una temperatura màxima de 50 graus, fins que veiem que la massa hagi elevat, és a dir, que hagi augmentat el seu volum visiblement.

5. Mentre la massa creix, cobrim una safata de forn amb paper vegetal. Un cop la massa ha elevat, la dividim en 4 o 5 parts depenent de la quantitat de «micos» que vulgueu fer i la mida. Aquí hem de deixar volar la nostra imaginació per donar-li forma a la massa amb les figures que vulguem. En aquest cas farem 4 micos, però vosaltres podeu fer el que vulgueu i decorar-la com vulgueu.

6. Ara, ho posem tot 10 minuts més al forn a màxim 50 graus, perquè segueixi creixent la massa. Un cop tenim els nostres micos fets, barregem un rovell d’ou amb una cullerada de llet i pintem les mones amb aquesta barreja, perquè es dorin al forn. Afegim la decoració que se’ns ocorri per acabar els micos, per exemple, panses per als ulls o una cirera per al nas, o boletes de colors o de xocolata per decorar.

7. Amb les nostres figures ja llestes i decorades, posem la mona al forn preescalfat a 200 º durant uns 25-30 minuts, fins que veiem que estigui llesta i que ha agafat un color adequat.

8. La traiem de forn, la deixem refredar, li posem els ous pintats o de xocolata com a decoració i ja tenim la nostra mona de Pasqua llesta per menjar.

Per menjar-nos-la, la podem untar amb mantega, melmelada, una mica de formatge… També la podem acompanyar ab xocolata calenta, i com a resultat tenium un magnífic esmorzar o berenar per al dia de Pasqua. Us animeu a fer-ne una?

Fet per: Oriol Fibla, Carles Arrufat, Pablo Quirós i Alexánder Macià.

close

El més recent