Sobre els prejudicis de gènere

/
79 views

Els estereotipis continuen regnant en la societat actual? Ho descobrim parlant amb alumnes de 1r de Primària

Els prejudicis de gènere son una realitat que ens son inculcats desde petits i seguim mantenint fins que som grans. Per exemple quan un bebé neix normalment se li compra roba blava si es noi i rosa si es noia. Pero tal de veure si això segueix existint en l’actualitat hem fet un experiment social amb cicle inicial de La Salle Premià de Mar. Han participat les classes següents: 1rA, 1rB, 1rC i 2nB.

En els següents gràfics hem recopilat les respostes d’una enquesta sobre el experiment social realitzat que tracta sobre els estereotips més habituals en la nostre societat, un clar exemple són els regals: per a les noies, destaquen la nina i el peluix,amb un percentatge del 43 i 45% respectivament,  en canvi en els nois només representa el 10%. 

Grafic del experiment social

En l’actualitat molts estereotips estan començant a desaparèixer com per exemple el color de la samarreta, per molt que encara els colors dominants són els tradicionalment coneguts per a noies o per a nois. En aquest cas es pot observar que la gent prefereix el vermell (42%) i el blau (40%) per a nois i el rosa (50%) pero noies.

En els següents gràfics hem volgut saber quins oficis destaquen per nois i quins pero noies. Com podem observar la majoria (72%) han triat policia com a treball principal, entre les opcions que hem donat. El que ens ha sorprès és que l’ofici de bomber ha obtingut un percentatge molt baix encara que també s’associa a una feina per homes. Per altra banda l’ofici que els nostres enquestats ha triat per les noies és professora cosa que trobem lògica, ja que tan a Infantil com a Primària la majoria de professors són dones. També es nota que el treball de veterinari està associat amb les dones ja que ha obtingut un 30% dels vots, col·locantse en segona posició.

En conclusió, els estereotips socials, com el color o les joguines per nois i per noies, són una realitat com hem pogut demostrar a través d’aquest experiment social. L’única manera de canviar això és aconseguir canviar la manera d’ensenyar els nens i les nenes des de ben petits.

Fet per: Adrià de la Iglesia, Marc de la Iglesia, Pau Pérez i Joel Giné

close

El més recent