Portada Tempus Fugit (imatge d'arxiu)

‘Tempus Fugit’, un llibre que ha marcat la diferència

//
146 views

El llibre escollit pel departament de llengües de l’escola La Salle Premià per treballar la comprensió lectora castellana ha sorprès gratament l’alumnat de 4t d’ESO

Tempus Fugit és un llibre que ha captat l’atenció de la majoria dels alumnes de 4t d’ESO. Està escrit per Javier Ruescas i ja porta més de tres edicions.

El títol fa referència al negoci més gran de la població, un negoci dedicat a crear cabines de teletransportació. Aquesta associació però, té una cara oculta: utilitza els seus poders per fer tant el bé com el mal. Així, recull orfes menors d’edat, els implanta un xip amb el qual es dediquen a extreure futurs perillosos per a l’empresa. Aquests es diuen protovids i són meitat persones i meitat robots. La protagonista, la Hanna, els pares de la qual van ser víctimes de la Plaga i en Pablo, un viatger en el temps i víctima de les plomes del temps, intenten esbrinar que amaga aquesta gran empresa amb l’ajuda d’en Kleid, el protovid més avispat. 

És interessant com a l’inici dels capítols, hi ha frases filosòfiques que t’ubiquen en el contingut d’aquest.

Marc Alonso 4t d’ESO, La Salle Premià

L’autor aconsegueix que entrem a la narració com si fóssim un personatge més de la història. Explica tots els detalls i fa que tot i que la història sigui irreal, ja que parla del futur, sembli el més real i concisa possible. 

Els primers capítols del llibre ens fan sentir desconcertats, ja que cadascun té una història paral·lela i no es pot seguir bé el fil del llibre. És després dels primers cinc capítols quan es comença a entendre el sentit de la història, ja que els personatges van entrant en diversos capítols i fa que tots tinguin relació. 

Un altre aspecte a comentar és que els capítols poden arribar a ser pesats per a nosaltres pel fet que el desenllaç. En la majoria dels capítols acostuma a estar al mateix entorn i situació i els fets triguen molt a succeir. 

Com s’ha esmentat anteriorment, ens ha agradat el fet de que la història et fa sentir com si fossis el protagonista. També ens agrada que els protagonistes siguin de la nostra edat. Ens fa sentir identificats amb ells.

En general, aquest llibre ha tingut un gran èxit entre els alumnes, encara que la majoria opinem que el final és massa previsible, prefeririem que el final fos més tràgic, com per exemple, la mort d’algun protagonista o un esdeveniment inesperat. Tot i  així recomanem llegir aquest llibre ja que el trobem una bona elecció sigui o no per llegir a l’escola. 

Fet per: Marc Alonso, Mar Comas, Sara Forés, Mar Sabí i Cinta Valero

close

El més recent