Tot són beneficis a les xarxes socials?

/
137 views

Instagram continua sent la xarxa social favorita dels adolescents, tot i que Tik Tok la segueix de prop


Les xarxes socials formen part de la rutina diària de molts adolescents. Des del moment que ens llevem, fins ben entrada a la nit, vivim completament connectats a internet. Estem en una societat on la generació Z ha nascut amb tots aquests privilegis de la tecnologia, el fet de compartir fotos, videos, paisatges, quedades… és molt comú en aquesta generació, i és per això que l’indústria de la programació s’ha beneficiat molt d’aquestes noves xarxes i han creat aplicacions que ara són molt comunes en els adolescents.

Les xarxes socials i la seva influència han canviat la forma en que la gent es comunica. L’accés a les xarxes socials s’ha convertit en imprescindible en el nostre dia a dia i, com tot en aquesta vida, té la seva part positiva i, com no, la seva part més negativa.

Les xarxes socials ens permeten contactar amb gent coneguda, ens permet no perdre el contacte amb gent que no veiem habitualment i a més, també posen al nostra abast, gràcies a l’agoritme i les preferència de cada usuari, la possibilitat de descobrir i posar-nos en contacte amb gent amb els nostres mateixos interessos.

No sempre podem arribar a saber qui està a l’altra banda de la pantalla

En aquest últim punt, però, hem d’anar amb compte , ja que no sempre podem arribar a saber qui està a l’altra banda de la pantalla parlant amb nosaltres. De fet, això sempre ens ho diuen els pares: no expliquis a tothom la teva vida i tampoc on vius perquè no saps qui és la persona amb la que parles. A més, sempre poden arribar a vigilar-te amb altres dispositius i saber que estem fent a cada moment del dia.

Així doncs, està clar que les xarxes socials tenen moltes coses positives, però hem de ser conscients dels seus perills.

Instagram, l’aplicació més influent entre els adolescents

L’aplicació amb més influència avui en dia és, sens dubte, Instagram. Aquesta xarxa social compta amb 1.000 milions d’usuaris entre 16 i 23 anys, i un 21,1% de la població compra a Instagram Shopping. Sense dubte és la xarxa social més important i popular per a molts adolescents. El seu èxit es basa en ser una xarxa juvenil , dinàmica i de fàcil accès des del mòbil.

Tik Tok tampoc es queda enrere en aquest sentit. Té 800 milions d’usuaris actius al mes a tot el món, una cosa molt important qu fa que els teus videos prosperin son els hashtags, un 70% ha sigut creat per marques, hi ha 4 categories; La més populars ( de 100.000 a 500.000 publicacions associades) els mitjanament populars ( 10.000 i 100.000) i els específics ( 10.000). A Espanya. el 41% de la població entre 16 i 24 anys utilitza Tik Tok.

Fet per: Meritxell Trujillo, Ainoa Santisteban, Karina Warde i Cristina Reigada

close

El més recent