Daunte Wright, assassinat o accident?

24 views

El passat 11 d’abril, Daunte Wright, un jove negre de 20, va ser disparat per la policia en un control de trànsit

El succés va tenir lloc a escassos 16 quilòmetres del lloc on George Floyd va ser asfixiat fins a morir fa menys d’un any. Hi ha dues versions sobre el que va passar, ja que falten les càmeres dels policies involucrats.

Segons la versió de la policia, després de demanar-li la documentació, es van adonar que Wright tenia una ordre d’arrest pendent. Quan els agents el van anar a detenir, Wright va tornar al seu automòbil i va marxar. Va ser llavors quan un oficial va disparar contra el vehicle i el va ferir. El cotxe va continuar alguns carrers més fins a xocar contra un altre automòbil.

Per una altra banda, la versió de la mare del jove és totalment diferent. Segons la dona, Katie, ell la va trucar mentre el detenien per preguntar-li sobre l’assegurança de vehicle, ja que li havien regalat el cotxe feia poc temps. Katie afirma que Wright li va dir que l’havien detingut perquè tenia els ambientadors penjant del seu mirall retrovisor, una dada que la policia no ha confirmat, ja que no ha especificat que norma de trànsit havia incomplert.

La mare va descriure la trucada:

– Li vaig dir que quan el policia torni a la finestra, li posés al telèfon i li donarà la informació de l’assegurança.

Després d’això, va sentir que l’oficial de policia s’acostava a la finestra i deia:

– Penja el telèfon i surt del cotxe.

Al que Wright va preguntar el motiu i aquest li va dir: “T’ho explicaré quan surtis del cotxe”. “Un minut després, vaig trucar i va respondre la seva núvia, que era la copilot en el vehicle, i em va dir que li havien disparat.”

Aquest succés ha causat molta controvèrsia sobre des de que el moviment BLM va començar a popularitzar-se. Black Lives Matter és un moviment antiracista que defensa els drets dels ciutadans afroamericans als Estats Units. Tot va començar quan Trayvon Martin, un noi afroamericà de 17 anys va ser assassinat al carrer sense poder-se defensar. La controvèrsia aquí va aparèixer quan l’assassí va ser absolt ràpidament.

Aquest moviment es va popularitzar globalment per un vídeo que es va filtrar on es veia com quatre policies havien arrestat a un home (George Floyd) i un d’ells estava a sobre d’ell asfixiant-lo fins a matar-lo. Aquest vídeo va causar una gran controvèrsia i molta gent d’arreu del món va decidir començar a lluitar per la mort de George Floyd i totes les persones afroamericanes que han perdut la vida en situacions similars de violència i racisme per part dels policies i civils.

La Missió de Black Lives Matter com a organització, és «erradicar la supremacia blanca» i intervenir a través del poder local «en la violència infligida a les comunitats negres per l’estat i els vigilants».

Fet per: Sergio Pacon, Pol Espinal, Moussab Woudah, Carla Cañete i Blanca García.

close

El més recent