Els telèfons mòbils poden ser educatius

/
123 views

La utilització dels telèfons mòbils dins del recinte escolar ésn una tema que ha generat molta controvèrsia en els últims anys. Des de que es van inventar els telèfons mòbils no s’han deixat d’utilitzar a l’interior de les aules i en molts casos, en tot el recinte escolar. Aquesta norma no té molt de sentit considerant que en el món actual en el que vivim, la tecnologia ha passat a formar part del nostre dia a dia. Tant com que alguns de nosaltres depenem molt d’ella, de manera molt obsessiva. S’ha de tenir en compte que un 69,8% de la població espanyola entre 10 i 15 anys disposa de telèfon mòbil. Als 10 anys el percentatge és d’una quarta part del total (26,2%) i als 15 anys s’eleva fins el 94,8%.

La utilització de dispositius mòbils dins i fora de l’aula com a estratègia educativa permet als estudiants accedir al coneixement en qualsevol lloc i en qualsevol moment, ja que és una eina de fàcil ús. També és cert que el mòbil pot ser una eina molt útil per a l’adquisició de coneixements en alumnes amb dificultats d’aprenentatge, ja que aquests proporcionen informació en mil·lèsimes de segons.

Un dels molts inconvenients que hi ha sobre la utilització dels mòbils a l’escola és que el mòbil és tan fàcil d’utilitzar que els alumnes podrien perdre la concentració molt fàcilment i, com a conseqüència, deixar de seguir la classe. Per aquesta part s’entén la seva prohibició i per això les escoles no ens els deixen fer servir. Tot i que, en hores d’esbarjo, si que es podria permetre el seu ús, perquè no es perdria la concentració de cap classe. Un altre gran inconvenient és que la utilització exagerada del telèfon mòbil pot ocasionar aïllament social.

La prohibició del mòbil a l’aula pot ser un pegat que elimini el problema durant un temps, però no és la solució a llarg termini. Cal començar a acceptar que el mòbil és una part imprescindible de la vida dels alumnes, i el problema no és l’eina en si, és com la utilitzem.

Escrit per: Raquel Castells, Miquel Cisa, Julia Fayos, Gerard Iriarte i Heyang Yuan

close

El més recent