La Superlliga, una iniciativa escandalosa

/
64 views

Els grans clubs porten molt de temps buscant reformes de la Lliga de Campions que els beneficiïn econòmicament i una d’aquestes iniciatives ha estat la creació d’una Superlliga europea, que jugarien només els millors equips del continent. Capitanejada pel president del Reial Madrid, Florentino Pérez, aquesta Superlliga volia comptar amb equips com el mateix Reial Madrid, el Barça, l’Atlético de Madrid, l’Inter de Milà, el Manchester City…

El seu anunci va provocar una gran polèmica mediàtica i la majoria d’experts, exjugadors, afeccionats, òrgans de govern (FIFA i UEFA) i organismes nacionals com la Premier League anglesa o la Reial Federació Espanyola de Futbolva coincidir a apuntar que la Superlliga és una mala idea. Fins i tot un gran aficionat com és el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, va assegurar que la Superlliga era “una iniciativa escandalosa” i va prometre “trobar una manera de bloquejar-la”.

La Superlliga resulta ser una iniciativa escandalosa, que va en contra de l’esperit i els valors del futbol, ​​sobretot amb els equips de les lligues inferiors en dificultats per la pandèmia que encaren a més una situació futura complicada per la manca d’ingressos. Perquè ara, amb els estadis buits per culpa de la covid-19, el futbol s’enfronta a un dilema: veure com s’enfonsen més clubs o considerar algun tipus de sistema nou amb salaris reduïts per als jugadors, traspassos regulats i recursos distribuïts de forma més equitativa.

Sembla ser que els clubs fundadors de la Superlliga rebutgen aquesta forma d’austeritat econòmica sostenible. No hi ha dubte que el futbol a dia d’avui és un negoci i seguirà sent-ho, però l’essència està en lluitar i jugar a qualsevol competició al camp, no a través dels diners.

També molts volen que les autoritats futbolístiques castiguin els sis grans equips fundadors. De fet, s’estan plantejant expulsions i prohibicions perquè els jugadors d’aquests clubs competeixin a l’Eurocopa i el Mundial. Però és molt millor fer una pausa per respirar perquè actuar amb duresa contra aquests clubs podria aconseguir exactament l’efecte contrari a què es pretén.

Fet per: Alexander Macià, Pablo Quirós, Xavier Oriol Fibla i Carles Arrufat.

close

El més recent