Després de la fi del toc de queda

/
39 views

Durant aquest darrer any de la crisi de la Covid-19, el govern de l’estat espanyol ha declarat diverses vegades un estat d’alarma, el qual ha prolongat més d’una vegada. El primer estat d’alarma, que es va iniciar el març de 2020, ha estat prolongat indefinidament, fins al maig d’aquest any 2021.

Les ganes acumulades de sortir passades les 22:00, sobretot entre la gent jove, s’han vist reflectides durant tot aquest cap de setmana per tot Espanya. Una vegada més, tota la població jove d’entre 15 i 30 anys, ha demostrat no tenir sentit comú, en inaugurar la fi de l’estat d’alarma amb botellons i reunions de més de 6 persones a tot arreu.

Tot i això, els adolescents no han sigut els únics que han demostrat la seva irresponsabilitat. I, així era, el diumenge 9 de maig a les 00:00:00, gent de totes les edats es reunia en diversos punts de tot Espanya, per celebrar la fi del Toc de Queda. Aquests, ho feien amb aglomeracions massives en places principals, sense distàncies de seguretat, sense mascaretes ni responsabilitat.

Era així, doncs, que tota la població espanyola demostrava que tenia moltes ganes de la fi del toc de queda amb actes festius i de celebració. Però, per altra banda, la població no s’ha parat a pensar gaire a l’hora de celebrar les festes sense respectar les mesures, ni les normes, ni de les possibles conseqüències al respecte.

Unes poques de les possibles conseqüències que podrien ocórrer serien: la reintroducció de les mesures estrictes com el confinament comarcal, l’estat d’alarma, el toc de queda, etc. Que s’hagi acabat l’estat d’alarma no vol dir que hàgim posat fi a la pandèmia, recorden les autoritats. Des del govern han recordat que els riscos encara hi són i demanen prudència a la ciutadania. I, tant és així, que sí no recapaciten immediatament, la reintroducció de les normatives estrictes serà immediata.

Per una altra banda, no tota la culpa seria de la gent jove, ja que, al final, ha sigut el govern qui ha posat fi al toc de queda. Però, tot i això, el govern ja n’era conscient de les possibles conseqüències en anunciar la fi d’aquest.

Escrit per: Raquel Castells, Miquel Cisa, Julia Fayos, Gerard Iriarte i Heyang Yuan

close

El més recent