Bandera de colomnia (@flacaral) unsplash

En el segle XXI encara s’ha de lluitar per la democràcia

40 views

El dia 4 de maig, a Colòmbia, van començar les protestes contra la reforma tributària del president Iván Duque, fins a aconseguir que les anul·lés. Així i tot, avui dia les protestes continuen amb l’objectiu de fer fora al president.
Davant de les protestes del poble colombià, el govern va reaccionar amb força militar.

Post de Shakira sobre Colombia.

El 2020, a Colòmbia, el PIB va caure un 6,8% (237.667 M.€), l’atur va superar el 16% i el nivell de pobresa era del 42,5%. Cal no oblidar que Colòmbia és el tercer país de tota llatinoamericà amb més casos de Covid-19, amb més de 2,9 M d’infectats i 75k de morts, dada que fa que el país estigui en decadència. Arran d’aquesta crisi en la qual se situa Colòmbia, el president va decidir fer aquesta reforma que afectava sobretot a la classe mitjana.

La reforma de Duque era clara, aconseguir 6.300 milions de dòlars per recaptar més ingressos per l’Estat a més de la pujada de l’IVA en productes quotidians entre altres. Creiem que aquest fet ha sigut la gota que ha fet vessar el got. Els fets que estan succeint actualment han sigut desencadenats per diferents factors. El fet que el govern vulgui tenir més poder i més riqueses està fent que el país empobreixi.


Moltes celebritats colombianes han compartit el seu dol, la seva opinió i el que hi pensen del que està passant. Cal destacar que molts dels artistes actuals estan donant suport al seu país. Artistes de la talla de J.Balvin, Karol G, Carlos Vives, Juanes, Sebastian Yatral, Shakira o Maluma. Tots intenten donar visibilitat a aquest moment tan dur del país.

Tweet de J Balvin

Moltes de les celebritats actuals estan expressant-se per donar la seva opinió, el seu dol i generalment, el que hi pensen. J Balvin va compartir al seu Twitter “Cuando recobremos la moral muy posiblemente recuperemos La Paz. Pero nuestros muertos nunca. No a la violencia!” a més d’altres tweets donant esperances a tota la gent que està sofrint les conseqüències de què s’estigui violant els drets humans d’aquests civils colombians. Karol G, la famosa cantant colombiana, també va acusar aquesta evident violació per part de les autoritats. Ella, més que enfocar-se en la guerra de poders, només vol que el poble colombià es pugui expressar i manifestar per als seus drets.

Tweet de Karol G

A més a més hem volgut saber l’opinió d’una persona més propera a nosaltres, un company de classe. El Sergio és colombià, i no està d’acord com estan actuant i reaccionant, tant els policies com els ciutadans. També afegeix que els mitjans de comunicació no estan mostrant la realitat, estan intentant difuminar-la. Ningú ens ho explicarà millor que ell, mirem el vídeo:

FET PER: Aleix Banús, Mireia Barroso, Amanda Manchón i Sofia Planelles

close

El més recent