Jordi Serra (Aleix Banús)

Jordi Serra: “L’aprenentatge amb humor entra millor”

35 views

Jordi Serra és un d’aquells professors que marca, i que tots i totes les alumnes recorden amb molt afecte al llarg dels anys. Professor de Primària a La Salle Premià des de fa 12 anys, aposta per l’humor i el bon rotllo a l’aula com a forma d’aprenentatge.

Quants anys portes sent professor aquí a la Salle Premià? Doncs, ara mateix, vaig entrar al 2009, onze o dotze.

Des de petit ja tenies clar que et volies dedicar a la docència? Si la resposta és no, a què tenies pensat dedicar-te?
No, no sabia a què em volia dedicar. Era esportista, m’agradava molt l’esport, sabia que havia de ser alguna cosa d’esport, després vaig començar amb l’educació física. Vaig començar sent professor d’educació física i després tutor.

Per què has escollit ser professor de Primària?
Home, jo m’ho passo molt bé a la classe, m’agrada molt fer el burro, ximpleries i sempre he pensat que he connectat molt bé amb els nens i nenes

Què és el que més t’agrada de ser professor?
Poder transmetre coses als nanos ja sigui aprenentatges com valors com idees com activitats com conviure amb ells.

Nosaltres recordem alguns dels teus personatges que feies servir per fer les classes més dinàmiques. Encara continues utilitzant aquest mètode? Si és així ens podries desvetllar algun?

Sí, a més tenim personatges nous. Ara com també faig robòtica, el professor de robòtica és un senyor japonès que es diu Sacaboko i després té un germà que a vegades el substitueix perquè a vegades no pot venir, que es diu Comemo.

Utilitzes aquest mètode d’aprenentatge per què t’agrada a tu o els fas pels teus alumnes, o tot plegat?
Jo crec que és una mica tot plegat, com a mi no m’agrada ser seriós a classe, doncs intento no ser-ho i crec que l’aprenentatge amb humor, crec que entra millor, que els nens són capaços d’estar més atents i escoltar més si ho fas amb “cachondeo” que si ho fas seriós i més sec.

Quin és l’objectiu d’inventar-te personatges, que vols transmetre?
Que els nens i nenes m’escolti, l’objectiu era aquest. Que la gent que hi havia a la classe, em fessin cas, m’escoltessin.

Quins records o quina anècdota recordes dels alumnes que estan ara a 4t ESO?
Han passat molts anys, vam fer 1r i 2n de Primària i 5è i 6è. Això m’ho hauria de pensar, ara mateix no recordo cap record o anècdota. El Huesitos! Vam fer molt el burro amb el Huesitos, que és l’esquelet que tenim.

Que ha canviat des que vam acabar la Primària?
Els pares han canviat, els vostres pares creien més en els professors. Els pares d’ara no creuen tant en nosaltres, creuen que saben més que nosaltres a vegades i lluitar amb això costa bastant.

I en l’àmbit interior de l’escola, entre els alumnes i professors i els teus personatges ha canviat alguna cosa o tot segueix igual?
Bé, ha canviat una mica la manera d’ensenyar i la forma d’aprendre i ara tot és una mica menys pesat intenta ser tot una mica més dinàmic, més treballs en grup i les coses sembla que els alumnes se senten més còmodes.

Quan veus a exalumnes teus acabant 4t d’ESO què en penses? Que m’estic fent vell. I que estic molt orgullós de molts de vosaltres, molts, perquè m’enrecordo algunes vegades de petits fent boles pels panellets a 1r o a 2n que no hi havia manera de fer 4 boles pels panellets i que ara veig que esteu a 4t d’ESO i que ara marxeu de l’escola… Primer penso que em faig vell i després també penso que entre els professors hem fet molt bona feina. Ens ho hem currat he per això…

FET PER: Aleix Banús, Mireia Barroso, Wissam el Housni, Amanda Manchón i Sofia Planelles

close

El més recent