La depressió també afecta els i les adolescents

/
47 views

La depressió és un trastorn mental freqüent, que es caracteritza per la presència de tristesa, pèrdua d’interès o plaer, sentiments de culpa o falta d’autoestima. També provoca trastorns de la son o de la gana, sensació de cansament i falta de concentració que afecta l’entorn i la vida quotidiana. Aquests símptomes els associem habitualment a gent adulta, madura, però les xifres demostren que no només i les més grans pateixen de depressió, també els adolescents en son víctimes.

Pressió escolar, familiar i de l’entorn, xarxes socials, fites difícil d’aconseguir… Diversos son els factors que poden portar als més joves a caure en el desànim i la depressió.

La depressió en els adolescents no és una debilitat o alguna cosa que es pugui superar amb força de voluntat, pot tenir conseqüències greus i requereix tractaments a llarg termini, que poden ser permanents o momentanis.

És important diferenciar la depressió de la tristesa. La tristesa és una emoció universal de la condició humana i té una funció adaptativa, mentre que la depressió és una alteració greu de l’estat d’ànim, qualitativament diferent de la tristesa i que requereix tractament específic.

Tots en són conscients de què el nivell escolar que pot tenir la teva classe pot afectar-te, no perquè siguis menys intel·ligent o per què no tinguis els coneixements per assumir-ho, simplement podries anar més endarrerit, i això no es un problema, però sí que pot ocasionar un problema a l’estudiant, veure com tots van més avançats que ell/a, i que no arriba al mateix nivell que els altres estudiants de la seva classe.

Això i més coses pot generar una insatisfacció en l’alumne que pot generar nervis o fins hi tot malestar mental i psicològic, que si no es controla podria decaure en una ansietat o en el pitjor dels casos en una depressió.

Fet per: Ainoa Santisteban, Karina Warde, Meritxell Trujillo i Cristina Reigada

close

El més recent