La Xavineta, un projecte de futur

El FC Barcelona ha millorat considerablement el seu joc de la mà de l’entrenador de Terrasssa

Firmat per Ismael Fettouh, Pol Adell, Ian Miranda, Marc Garcia i Sigfrid Escarp

Xavi Hernández va ser un jugador del Barça des del 2004 fins al 20 de maig del 2019, quan es va retirar. Un cop finalitzada la seva carrera com a jugador va passar a ser entrenador a l’equip Al-Sadd de Qatar, on va començar agafar experiència professional com entrenador

Després d’un començament de temporada fatal per a l’equip blaugrana Joan Laporta i el seu equip directiu van viatjar fins a Qatar on es van reunir amb Xavi. Van ser hores de dures negociacions, però finalment el 6 de novembre Xavi es va incorporar al Barça, l’equip de la seva vida. Xavi arribava amb un repte quasi ve impossible classificar a l’equip amb un sol partit a la Champions, tot i que el joc de l’equip va ser espectacular i es va notar un canvi l’equip no trobava el gol i va quedar eliminat.

La gent reia, ja que una setmana després de saber que el Barça només classificava a Europa League va caure a la copa del rei davant del Athletic club de Bilbao. Programes televisius es mofaven de l’anomenat efecte Xavi, però el canvi era una realitat i el millor estava per venir. El Barça a Lliga veia que el màxim rival el Madrid se li escapava i no paraven de sumar punts. L’únic que li quedava era ser fidels al seu estil de joc per començar a sumar punts i intentar el impossible.

L’equip semblava que volia, però no podia, guanyava però no convencia. Fins al dia 6 de Febrer quan l’equip fa un partidas contra l’Atletico de Madrid on guanya 4 a 2 donen un recital de joc, on convenç i il·lusiona.És cert que empata els 2 partits següents tot jugant perfecte. El Barça guanya 1 a 4 a Mestalla donen un cop sobre la taula i acumulant 4 victòries més seguides de les quals 3 per 4 gols. El Barça empata a Europa davant del Galatasaray després de fallar 19 tirs. El Barça torna a guanyar per 4 a 0 i continua somiant per la lliga després d’humiliar a l’Osasuna. El Barça guanya al Galatasaray per passar de ronda i deixant un gol de Pedri per al record de tots els aficionats de futbol. Finalment, va arribar el Diumenge més esperat per tots els culers i madridistes de tot l’any el gran clàssic. 20 de maig del 2022 un dia que tots els aficionats del futbol recordaran per la humiliació en el Bernabeu. Un clàssic en el qual els blancs es reien, ja que pensaven que guanyarien fàcil, però no va ser així. Un Barça liderat per Xavi i un Barça que no deixava de respirar al rival van ser els factors que van fer guanyar al Barça per 4 a 0. Finalment el dia 3 d’abril el Barça va ser capaç de guanyar al Sevilla amb un gol per a la història del futbol de Pedri i que fica al Barça a 9 punts.

En conclusió podem dir que si no fos per Xavi i el seu efecte dins del vestuari ara mateix el Barça no somiaria amb lligues sinó en poder classificar-se. Tot i que riguessin Xavi mai ha perdut les formes, ha sigut capaç de demostrar al món sencer perquè va venir al Barça. Ara mateix només hi ha una cosa segura que la Xavineta és un efecte real i és un tren que només i passa un cop. T’hi puges?

Redactor junior