Alcaraz, la nova era del tennis

El murcià va guanyar el seu ídol per un clar 6-2, 1-6 i 6-3, en un duel que ja és història: és la primera vegada que Alcaraz guanya un Nadal que no va poder fer res més

Firmat per Pol Adell, Marc Garcia, Sigfrid Escarp, Ismael Fettouh i Ian Miranda

Ja està confirmat: Rafa Nadal ha lliurat el ceptre del tenis espanyol a un Carlos Alcaraz que ha demostrat que està en una forma espectacular. Advertia Nadal abans del partit que Alcaraz arribava en millors condicions físiques i, en part, això explica l’esdevenir del matx. Sobretot el primer set, en què l’indiscutible hereu del tennis espanyol es va mostrar molt superior.

Queda lluny aquell jovenet que fa un any i un dia se les veia per primera vegada amb el totpoderós Nadal en aquesta mateixa pista. Amb autoritats com el mateix Rei Felip o estrelles del Reial Madrid (equip de què són tots dos tennistes) com Modric, Vinícius o Raúl González, actual entrenador del Castella, Alcaraz va demostrar que està en un estat de forma espectacular.

El 6-2 del primer set va ser clar. Dos trencaments de servei sobre Nadal, deixades impecables i errors impropis del manacorí i 20 cops guanyadors per tancar parlen per si mateixos.

Però el partit es va trencar en iniciar el segon set. En el tercer joc del segon set, Alcaraz se’n va anar a terra després que se li quedés clavat el turmell. El murcià estava protagonitzant un partit espectacular, però l’esglai va ser seriós. Va haver de demanar ajuda als metges, el van embenar i això va donar ales a un Nadal que, com avisava a la prèvia, no està al 100% en aquest torneig.

Just després, un desmai a la grada va obligar a una altra parada, cosa que va trencar la continuïtat del matx. Aquí Nadal va demostrar la veterania i va mantenir el control per emportar-se el set amb autoritat (6-1) mentre Alcaraz es provava aquell turmell per al definitiu tercer assalt.