/

Cara a cara: la pena de mort

Firmat per Doae Ait, Dina Machichou, Claudia Cobles, Lola Comas i Liang Sevillano.

Avui dia les penes de mort no són molt comunes, però encara 56 països contemplen la pena de mort en la seva legislació. Cada dia, algun estat executa o condemna a mort a algú com a càstig per algun delicte, i de vegades per actes que no han d’estar castigats. A Espanya la pena de mort no està contemplada però tot i això aquesta condemna compta també amb alguns defensors.

A favor

Si a molts països s’usa la pena de mort és per alguna raó. Quan hi ha persones que són condemnades a cadena perpètua és perquè els seus delictes són molt greus. A partir de quan entren a la presó el govern els hi donen de menjar, aigua i un sostre a on viure fins al dia de la seva mort, i si no és cadena perpetua el govern els introdueix en un programa d’adaptació a la societat per a reintegrar-los i desmarginar-los. En contraposició a això, segueix havent gent sense-sostre, morint-se gent bona per falta d’aliments i/o aigua potable.

Quan la gent fa delictes molt greus, com per exemple genocidis, violacions en grups etc. Hi ha molts delictes que son massa forts com per només anar a la presó durant uns anys i després sortir-ne i fe vida com si res i a sobre tenen ajuda de l’estat per trobar treball, feina, habitatge etc.

S’hauria d’utilitzar la pena de mort perquè si no els ciutadans exemplars que paguen els impostos estan mantenint-los. Un dels beneficis de la pena de mort és que els delinqüents tenen por de morir, llavors l’índex de delictes es reduiria significativament. Serviria per dissuadir els delinqüents de cometre delictes que tenen com a conseqüència la mort d’altres. A més, també d’exemple als que tenen tendències delictives. En alguns sentits, es justifica la imposició de la pena de mort a un assassí perquè la gravetat del seu crim el faria mereixedor d’aquest càstig.

En contra

Cap persona es mereix morir pels errors que ha fet, siguin els que siguis ja que són éssers humans. Per una altra banda, si l’objectiu és fer patir a una persona, la millor condemna és la cadena perpètua, ja que morir és “fàcil” però viure entre reixes és una tortura.

A vegades per la pena de mort mor gent innocent ja que la persona a la que condemnen no es culpable.També el que passa és que no val la pena el que matin a una persona perquè el que ha fet igualment ha passat i no hi ha volta enrere, o sigui que, per a què? Si igualment el mal està fet.

La cadena perpètua seria una millor opció. És el càstig més gran i més fort que la mateixa mort. La pena de mort a part també fa que tots i totes siguem uns assassins sigui el que hagi fet l’altre persona o no, ens converteix en assassins ja que estem matant a un humà. Pensen que lo que fan és correcte però encara que estiguis fent una cosa bona després has d’anar a casa amb el pes d’haver matat a algú. Sigui innocent o no estem parlant de matar i no per fer el bé deixes de ser més assassí que algú altre.

Redactor junior