Dani Ruiz: “Sempre que cuino m’agrada fer-ho amb temps”

Abril Anguera, Sara Paya, Andrea Cervetto, Abril Canals i Adrià Mulet

En Dani Ruiz és un noi de quinze anys, alumne de la Salle Premià de Mar, que sent una especial devoció pel món de la cuina des de que era petit. 

Quan et vas començar a apassionar per la cuina?

Des de ben petit ja m’agradava molt aquest món, i des de fa uns dos anys, ja vaig començar a fer plats més elaborats.

Quan vas començar a aprendre a cuinar?

Fa uns anys, quan ajudava a la meva àvia a cuinar per als dinars familiars. Ella em va anar ensenyant moltes coses noves sobre aquest món.

Quin concurs culinari t’atrau més?

MasterChef Junior clarament, ja que és una bona oportunitat per demostrar el teu nivell i pots guanyar molts premis. És una gran experiència.

T’agradaria dedicar-t’hi de gran?

No ho descarto, però no crec que sigui al que m’agradaria dedicarme, ja que tinc altres aspiracions, però sí que m’agradaria de tant en tant fer uns bons plats, ja que és una cosa que m’agrada molt.

Has realitzat algun curs de cuina o tot el que has après ha estat de manera autodidacta?

Tot el que he après ha estat pel meu propi peu, i de forma autodidacta perquè cada nit em faig el sopar i gràcies al mateix temps que passava amb la meva àvia cuinant, però mai m’he plantejat presentar-me a un concurs.

Quin és el plat que més t’agrada cuinar?

El meu plat estrella són les “fajitas”, ja que és un plat amb molta varietat d’aliments a dins els quals pots triar tu mateix al teu gust. Si algú en vol alguna em podeu contactar!

En un futur, t’agradaria tenir el teu propi restaurant?

Podria ser una molt bona oportunitat, però trobo que comporta molta responsabilitat ja que t’has d’encarregar de moltes coses: gestionar el restaurant, trobar els treballadors… Preferiria ser un cuiner en comptes de propietari del negoci.

Fas el menjar per a la teva família?

No acostumo a cuinar per a la meva família encara que m’agradaria molt, ja que en la meva família ja hi ha altres molt bons cuiners a part de mi. Espero que d’aquí a uns anys pugui arribar al seu nivell i poder fer el menjar per la família més sovint.

Cuines diàriament?

Sí, els dies entre setmana em faig el sopar i els dies que els meus pares no tenen temps de cuinar faig també el dinar, però sempre que cuino m’agrada fer-ho amb temps, ja que gaudeixo i no vull fer-ho amb pressa.

Consideres que cuinar és un dels teus talents?

Podria ser, ja que és de les poques coses que se’m donen bé.