Drake i Kanye, com es va viure la unió de la dècada?

Els fenòmens de la música urbana van unir forces per primer cop per oferir una obra audiovisual inoblidable

Firmat per Aleix Ruf, Miquel Monereo, Julio Corvalan, Lucas Moradillo i Rubèn Huguet

El passat dijous 8 de desembre va succeir un dels fenòmens més grans en la història recent del hip-hop, i és que els artistes Drake, de Canadà; i Kanye West, estatunidenc, van unir forces per a fer un concert benèfic sota l’emblema #FreeLarryHoover.

Larry Hoover és un convicte de Chicago, la ciutat on West va créixer, i la veu popular diu que la seva condemna és injusta i impulsada per motius racials, i el concert era amb intenció de conscienciar i impulsar la reforma del sistema presidiari als Estats Units. La resta dels diners recaptats van anar a organitzacions d’ex-convictes com Ex-Cons for Community and Social Change, Hustle 2.0 i Uptown People’s Law Center (organitzacions d’ex-convictes per la comunitat i el canvi Social).

Aquest era el motiu del concert, sí, però quin és el factor que el converteix en un esdeveniment tan rellevant? És ben senzill. Kanye i Drake portaven més de 5 anys enfadats, i havien passat per innumerables polèmiques en els últims mesos. Quan van sorprendre el món amb la notícia, va sobtar a tot els fans del gènere, però tots vam acabar agraint-ho.

A part dels que eren allà, a l’estadi Coliseu Memorial de Los Ángeles, el concert es podia presenciar des de diverses plataformes, entre elles, Amazon Prime Video, Twitch i alguns cinemes americans en els que es va retransmetre tot en directe. La programació inicial indicava que començaria a les 20:00 en horari californià, però com tants cops ha passat durant la carrera de Ye (Kanye West), vam haver d’esperar més d’una hora i mitja.

A nivell musical, va ser una obra magistral en la que ambdós artistes van interpretar cançons dels catàlegs de l’altre per primer cop públicament, descobrint així la bona connexió de la veu de Drake amb alguns temes d’ambient celestial de West, i la sinèrgia de l’energia de Kanye amb els més grans hits de Drizzy (Drake). Durant les 3 hores de durada del xou, vam poder gaudir dels temes angelicals de l’últim àlbum de Kanye West, Donda, un disc dedicat a la seva difunta mare del gènere gospel-rap, i alhora vam rebre l’energia positiva i bones vibres de l’última obra del canadenc, Certified Lover Boy, amb un aire més comercial que va aconseguir que les cançons s’escoltessin de banda a banda de l’estadi.

La dupla, mai abans vista, es va apoderar de l’escenari

Els fets més destacats del concert passaran a la història del rap. Alguns d’aquests memorables moments van ser la interpretació de Drake del tema 24 del seu company, en la que l’artista convidat va elevar l’atmosfera del concert al cel i va omplir les graderies del Memorial d’un tsunami de llanternes; Heaven and Hell, interpretada pels dos en conjunt, Find Your Love, un dels clàssics del de Canadà, que West (qui alhora és el productor de la cançó) va executar a la perfecció; i per últim Runaway, amb la que es va tancar el concert, la cançó més emblemàtica de l’àlbum My Beautiful Dark Twisted Fantasy, del raper de Chicago, que va finalitzar amb un missatge del seu autor a la seva ex-parella, Kim Kardashian, amb el que va commoure a tots el presents, i també als fans que vam tenir l’honor de presenciar aquesta peça audiovisual des de casa nostra.