El govern no pensa ajudar als transportistes fins que l’amancen

Durant la setmana del 14 de març i posteriors hi ha hagut una gran vaga per part dels transportistes per demanar unes condicions de treball mínimes.

Firmat per Héctor Montero, Pablo Roman, Pau Gracian, Iker Bertomeu i Valentín Tumialan

Tot va començar en la matinada del dijous del 24 de febrer, amb la guerra d’Ucraïna la qual va causar la parada producció de molts recursos, un d’ell sent la gasolina, això ha estat un problema des d’aquell dia, ja que la gent que viu del transport ha passat de generar ingressos a espesses, i l’única opció per sobreviure, és deixar de treballar, aquest problema només pot ser resolt pel govern, el qual no estan col·laborant amb causa, les vagues estan reivindicant que s’ha d’abaixar el preu de la gasolina, o almenys separar els impostos d’aquest combustible dels altres.

Aquesta vaga comença el 14 de març i pretén durar dotze dies, en el primer dia tot comença de manera tranquil·la, però a mitjans que avança el dia un home surt ferit després d’un forcejament. L’endemà l’economia del país es veu afectada i el govern és obligat a mobilitzar a més de mil agents per garantir el funcionament d’aquest sector, les bones notícies arriben l’endemà, 16 de març on el govern anuncia que prendrà mesures perquè els transportistes no generin despeses, però les alegries acaben un dia després quan els ministres es reuneixen i qualifiquen l’aturament com “minoritari”.

Després de dies sense que el govern es manifesti, Fenadismer i altres federacions nacionals integrades al CNTC comencen amb sumar-se a l’atur davant si el govern continua amb la seva passivitat, aquesta amenaça sembla afectar molt al govern, ja que només un dia després, la ministra de transports, hisenda i Assumptes econòmics decideixen compensar la pujada del combustible amb 500.000.000 d’euros, amb la condició que tenen fins al 25 de març per donar aquests diners. L’endemà, 22 de març, la patronal alimentària anuncia que tancarà nombroses fàbriques i adverteix del risc de desproveïment. Diu que l’atur és insostenible i un problema d’estat.

En l’últim i desè dia d’aquesta vaga s’avança una reunió amb el CNTC, però la ministra que anava a fer la reunió no rep els convocats, el president de la plataforma de transport Manuel Hernández acusa la ministra de ser una “irresponsable” per “menysprear” la Plataforma, ell al·lega: “Mentre no se sent a negociar amb els autèntics transportistes no es desconvocarà cap atur”.