Els alumnes de 4t d’ESO gaudeixen de la natura marina de les Illes Medes

Els nois i les noies van viure passeig en vaixell per les illes Medes ple de natura

Firmat per Helena Moreno i Marta Mas

La Salle va planejar una excursió de tot el dia a les illes medes per als alumnes de 4t de l’ESO un dimecres 21, però hi havia programat mal temps, així doncs que ho van haver de suspendre i fer-ho una setmana després.

El passat dimarts 26 d’octubre, vàrem arribar a la Salle Premià a les vuit del matí, com cada dia, i a les 8:15 sortíem amb els autobusos cap a l’Estartit, a Girona. Duran tot el viatge, vam estar cantant tots junt per estar distrets, ja que són dues hores i es van fer llargues. Vàrem arribar aproximadament pels volts de  les 10:35. Quan vàrem sortir de l’autobús, el primer que ens varen dir que féssim, va ser seure a esmorzar, cadascú va seure amb els seus amics i vam estar parlant de les ganes que teníem de fer l’activitat, alguns deien que segur es marejarem i altres feien broma amb empènyer a alguns companys i llençar-los a la porta del port on estaven tots els vaixells.

A les 11:25, ens van fer pujar al vaixell Nautilus per explorar les Illes Medes. Un vaixell groc, gran i força vell i oxidat. No les teníem totes en què allò flotés gaire, però ens va dur fins al nostre destí. Les Illes Medes són un arxipèlag situat al mar Mediterrània, concretament a la Costa Brava, no gaire més lluny d’un quilòmetre del litoral de l’Estartit. És una reserva natural on hi creixen i hi viuen centenars d’espècies marines. 

Quaranta minuts més tard, ens van deixar baixar a la part de baix del vaixell on hi havia unes finestres on podies veure els fons Marí, aquell par va ser la millor sens dubte, ja que veiem tot el fons marí sense problema i podíem veure races o espècies de peixos i algues que no sabíem que existien. Tot i que hi ha gent que ho recorda com una mala experiència, ja que es va marejar i ho va passar malament, en el nostre cas va ser tot el contrari i va ser inoblidable.

A la 13:30 aproximadament vam arribar al Port per poder dinar, on ens vàrem separar per grups d’amics i els professors ens van deixar anar a fer una volta per al poble fins a les 15:45 per marxar en autobús, mentre tornàvem a la Salle, vam estar rient de les anècdotes que havien passat durant el llarg d’aquell dia tan divertit, ja que havia estat una de les millors activitats que hem fet al llarg de la vida a l’escola. 

Redactor junior