Els NFT’S, la nova moda dels rics

Els NFT són la nova moda, amb la que la gent guanya molts diners, però això no significa que siguin una bona inversió. Alguns NFT poden arribar a costar milers d'euros, o inclús milions.

Firmat per Valentin Tumialan, Pau Gracian, Pablo Roman, Iker Bartomeu i Héctor Montero

Els NFT són la nova moda entre la gent que guanya molts diners, però això no significa que siguin una bona inversió. Alguns NFT poden arribar a costar milers d’euros, o inclús milions.  

Les sigles de NFT signifiquen Non-Fungible Token, un token no fungible. I és que els NFT tenen una relació estreta amb les criptomonedes tot i que són oposats. Bitcoin és un bé fungible, i pel contrari un NFT és un bé no fungible, però en essència, són com les dues cares de una moneda tecnològica.

La gent ho veu com les criptomonedes perquè el mètode de guanyar diners és gairebé el mateix, comprar-ho per un preu i vendre-ho més car, la meva opinió es que actualment no tenen gaire valor, es comparable a invertir en una empresa que s’acaba de crear, pot evolucionar molt bé i que dupliquen els teus ingresos, o bé pot caure en l’oblit i que perdis tots els diners

Molts famosos com el conegut youtuber WillyRex han creat la seva propia linea de NFT, ja que al ser una figura publica, tothom voldrà comprar. Aquest mon dels NFTs és molt adsient per la gent famosa, pero es perjudicial per la gent que creu que pots fer diners fàcils i s’acaba arruïnant, a més hi ha molta publicitat i acaba sent molesta, pero no tot son coses negatives. Si tu no ets una celebritat pero coneixes del tema pots arriba a viure amb només aquest.

Encara que molta gent creu que els NFTs són el futur nosaltres creiem que són compres molt arriscades, ja que són molt car i no saps si el preu pot pujar o baixar o si algú et comprarà els que tens. Són una especulació la qual pot pujar molt o baixar de cop, una vegada més els comparem amb les criptomonedes, perquè són una bombolla que en qualsevol moment pot explotar.

Característiques dels NFT’S

Únics: només hi ha un únic propietari i queda registrat a la blockchain.

Indivisibles: no pots tenir una fracció, té valor com a token complet.

Indestructibles: en quedar registrat a blockchain, no es pot eliminar ni replicar.

Verificables: gràcies a la traçabilitat que ofereix blockchain, es pot verificar l’originalitat de l’actiu, ja que en tot moment es pot saber qui ha estat el propietari fins arribar al creador.

Propietat absoluta: no compres una llicència, sinó que aquest NFT passa a ser totalment teu.