Els protagonistes de la jornada esportiva: prèvia i sensacions

Firmat per Miquel Monereo, Aleix Ruf, Lucas Moradillo i Ruben Huguet

S’apropa la jornada esportiva de Les Festes de La Salle i les classes comencen a escalfar els motors. Donem la benvinguda a alguns dels protagonistes de la jornada. Jordi Agudo, professor d’Educació Física, Gianluca Bassas, de primer d’ESO, i Pol Domínguez, de quart d’ESO. Vegem què ens en poden dir.

Jordi Agudo, professor d’educació física a l’ESO

La jornada esportiva és un dia que tenim ja assimilat, però des de quan es fa? Quins canvis ha patit amb el temps?

Vaig ser un dels que van col·laborar a que s’iniciés la jornada esportiva, farà ja uns 25 anys. Ha anat evolucionant i adaptant-se, però no era massa diferent. Al inici només es feien esports d’equip, per exemple.

Atletisme, bàsquet, futbol, handbol i vòlei. Per què s’han seleccionat aquestes disciplines i no d’altres?

Perquè són les més adaptades als espais que tenim. Són també de les més practicades, les que tothom sap jugar i que portem tota la vida practicant a la meva assignatura d’Educació Física. És un cúmul de factors que afavoreixen a que es facin aquests. Altres opcions contemplades són hoquei, escalada, tenis de taula, rugbi, escacs… El problema d’aquestes disciplines són els recursos que es necessiten.

L’esport es gaudeix el doble quan tots ens hi impliquem. Quins mètodes s’empraran per a incentivar la competició?

Hi ha dues vessants a tenir en compte. La vessant pròpiament de la pràctica esportiva, en la que el que es prima és fer activitat física sense que comporti obtenir res a canvi més que la satisfacció de la realització de l’activitat. D’altra banda, la competició comporta sempre el plus d’obtenir un premi per sobre de la mateixa satisfacció de la pràctica. Sempre intentem incentivar la pràctica esportiva i la gent que s’implica ja porta la competició dins seu.

Gianluca Bassas, 1r d’ESO B

D’aquí a pocs dies formaràs part de la teva primera jornada esportiva. Quines són les teves expectatives a nivell del dia en si? I a nivell d’èxit com a classe?

Espero que guanyem tot. M’agradaria que tots els nenes i nenes s’esforcessin molt i que si hi ha algun esport en el que falli el nombre de jugadors tinguem la solidaritat de sacrificar-nos.

Tens el sentiment de representació per la teva classe dins teu?

No, però probablement estigui relacionat amb que és el meu primer any al centre. No tinc la mateixa trajectòria acadèmica que els meus companys, però intentaré fer-ho el millor que pugui. Vull que guanyem a les altres classes i els passem per sobre.

La final és contra segon d’ESO. Teniu ganes de batre-us en duel?

Moltes ganes, per així jugar contra persones amb més experiència. Serà un joc més físic i intens en el que ens posarem seriosament a prova. Tinc ganes de “matxacar-los”.

Pol Domínguez, 4t d’ESO B

És la teva última participació a la jornada esportiva de la Salle Premià, i de ben segur que en tens més d’una anècdota. Ens en podries explicar alguna?

Sí, que a primer d’ESO, en la competició de vòlei, vam guanyar després de remuntar una Diferència abismal en el marcador. Recordo fer el servei en l’últim punt del set. Va ser un servei normal i corrent, però va passar la xarxa, i entre tots vam treure el punt final endavant.

Quan més grans ens fem, més sentim els colors de la classe. T’excita representar el teu grup?

M’emociona representar la meva classe tot i que no porti tots els anys amb ells, com feia anteriorment. El grup està molt unit i som una pinya, a les quals jo soc al·lèrgic. Direm que som una família per evitar problemes.

Hi ha algun esport o disciplina que trobis a faltar per aquesta edició?

Sí, m’agradaria que es fes pàdel o tenis de taula. El ping-pong s’ha practicat en edicions anteriors i és una disciplina que gaudeixo.

Redactor junior