Es flexibilitzen les mesures Covid-19 a les escoles aquest curs 21-22

Entre les mesures més destacades es troba poder estar al pati amb altres alumnes que no siguin del grup bombolla

Firmat per Marta Repiso

Després d’aquest estiu de covid, els i les alumnes han tornat al curs 2021-2022 amb unes noves mesures. Restriccions com l’ús de la mascareta en tot moment, a l’hora d’estar a classe, a l’hora del pati, per esmorzar, i molts altres aspectes. Tot i això, aquest curs 21-22 les mesures s’han flexibilitzat i una de les mesures més estrictes del curs passat, la dels grups bombolla durant les 7h de jornada escolar, ha deixat pas a desdoblaments i patis on tot l’alumnat pot anar amb qui vulgui, això sí, utilitzant la mascareta.

Aquest curs 21-22, les classes es divideixen en tres grups, mentre que l’any passat es dividien en 4 segons el nombre de persones que hi havien en cada curs. “Tots els grups van fer un sociograma que els professors van intentar gestionar a les aules per evitar futurs problemes de convivència. Es torna a grups originals i intenten mantenir les etiquetes”, assegura Joan Carles Cirera, membre de l’Equip Directiu a La Salle Premià.

(Patí de l’escola)

A més del canvi de grups, un dels canvis més importants ha estat a l’hora del pati. El pati es dividia el curs passat en sectors i cada dia de la setmana tocava un lloc diferent, a més l’alumnat havia d’estar conjuntament amb el seu grup bombolla. Això generava descontent entre l’alumnat per no poder estar amb amics d’altres aules i no poder fer el que volguessin a l’hora d’esmorzar.

En aquest curs 21-22 això ha canviat i actualment es poden reunir amb qui vulguin a l’esbarjo i a la zona desitjada. Per aconseguir-ho, s’esmorza 10 minuts abans a l’aula. “Amb enquestes de satisfacció es va veure que el pati d’abans no agradava i es va intentar fer això d’esmorzar a classe sense mascareta, ja que l’administració educativa, obligava igualment a portar mascareta al pati. El fet de poder treure la mascareta i circular pel pati fa que es prefereix sacrificar classe per poder fer pati normal”, explica Joan Carles Cirera.