La Salle Premia celebra un any més el Gran Recapte

La iniciativa pot ajudar a moltes famílies ha tenir un Nadal o un any millor

Firmat per Helena Moreno

En els últims dies, a l’escola La Salle Premia, han fet el gran recapte d’aliments, com cada any els alumnes hi han pogut participar en l’activitat gràcies a l’equip de pastoral on han preparat un horari per poder portar un aliment per dia i que no falti res.

Tots els aliments van destinats a la DISA (Distribució Solidària d’Aliments) de la parròquia de Santa Maria de Premià de Mar. L’entitat forma part de Càritas que és qui treballa directament amb el banc d’aliments. Un cop els aliments arriben a la DISA els classifiquen per distribuir a tot Catalunya. Encara no se sap quan hem recaptat aquest any, per què tot just fa una setmana que hem fet el gran recapte d’aliments i fins que no ho portem a la DISA no sabrem quants quilos haurem recaptat. Fa molts anys que a l’escola fem l’activitat del gran recapte i es pot dir que el 2020 va ser l’any que sens dubte s’ha recollit més aliments, potser per què estàvem en un punt fort de la pandèmia i per culpa de la COVID-19 molta gent necessitava recursos bàsics per poder arribar a final de mes. Es pot dir que les famílies de l’escola, són molt solidares amb totes les activitats que proposa l’escola, però el gran recapte és la més acollida per les famílies.

Se sap que pels joves de secundària, costa més ser solidaris, per això l’escola mou iniciatives per motivar-los, el que hi ha pensat l’escola és en un premi per la classe de secundària que més aliments hagi portat. El premi tracta d’anar un matí a la piscina municipal del poble tota la classe i el segon és que la classe finalista ajudi a desmuntar l’arbre d’aliments i empaquetar tots els productes per a enviar-los a la DISA.

Podem trobar que els aliments que es demanen són els següents, a més l’escola ho distribueix amb dos o tres aliments perquè sigui més fàcil de portar.

  • Dilluns 13 van portar galetes, dolços i sucre
  • Dimarts 14 van portar pasta i farina
  • Dimecres 15 van portar arròs i llegums
  • Dijous 16 van portar llet, oli i vinagre
  • Divendres 17 van portar conserves i menjar per a nadons

Poden participar tots els cursos, cada alumne ha portat el que ha cregut més necessari, n’hi ha que han portat tots els ingredients durant tota la setmana o d’altres que han participat un dia o dos o que només ha portat un ingredient, però millor això que res. Es pot veure que els alumnes de la Salle són molt solidaris i gràcies a les seves accions han pogut omplir el gran arbre ple d’aliments que es fa a la capella de l’escola cada any i acostuma a faltar-hi espai.

Redactor junior