La Salle Premià inclou la preparació per a l’examen Oxford dins les extraescolars

Des d’Infantil a Secundària i també per a adults, l’escola es converteix aquest curs en acadèmia d’anglès

Firmat per Pol Corbera Ros i Marta Repiso

La Salle Premià s’ha renovat aquest cursoria 2021-22 oferint una extraescolars d’anglas reformulada i pensada espressament perquè qui hi participi es presenti a l’examen Oxford per acreditar el seu nivell d’anglès al finalitzar el curs. Aquesta extraescolar consta de 2 possibilitats d’horaris, una de migdies, i l’altra de tardes.

Al migdia, els horaris consten de 14:00 a 15:00 després de dinar, i a les tardes de dilluns a dijous es fa de 17:00 a 18:30. La durada és de 1:30 hores ja que es disposa de més temps i és quan es fan les classes més importants; les preparatives per al títol d’Oxford.

Les classes estan assignades a diferents aules per facilitar així la flexibilitat dels grups. La gent que estudia en l’edifici principal (1r Primària, 4t ESO) van a les aules polivalents 4 i els nens d’infantil tenen al seu edifici una aula assignada on van a fer les classes d’anglès.

El preu de la extraescolar pot variar segons les hores i els dies en què es practiqui. Les del migdia pels nens d’infantil, cicle inicial, primària i cicle mitjà costen 30 euros al mes, duren 1h i poden escollir si van 1 dia o 2 dies a la setmana. Mentre que a l’opció de la tarda pels alumnes de secundària es fan 3h a la setmana, costen 85 euros i només poden fer 1 dia a la setmana. 

La intenció principal d’aquesta extraescolar és que els alumnes aprenguin l’anglès, però la intenció pot variar segons l’horari escollit. En el cas que agafin l’opció del migdia, la intenció és fer un anglès més lúdic on es fan diferents jocs, cançons, manualitats… Per tal de què els nens mitjançant l’escolta aprenguin a respondre en anglès amb l’objectiu d’establir una base de comunicació. A cicle mitjà a més de fer aquestes activitats comencen a escriure. En canvi a les sessions de la tarda es fa un anglès més acadèmic on es treballen tots els àmbits de “speaking” (l’expressió oral), “listening” (la comprensió del que s’escolta), “writing” (l’expressió escrita)… Amb l’objectiu de que es treguin el títol d’Oxford del que es poden examinar al centre.