La Salle Premià se solidaritza amb Ucraïna

Alumnes de 4t ESO, pel seu projecte d’APS, fan un servei comunitari per ajudar a l’ajuntament a contribuir amb Ucraïna

Firmat per Paula Bruña, Claudia Famadas, Maria Rodriguez, Lucía Caldero i Mar Martinez

Com cada any, els alumnes de 4t ESO han de fer un treball anomenat APS (aprenentatge i servei) pel qual, han de realitzar 10 hores voluntàries de servei comunitari, que organitza l’ajuntament de Premià. 

Com que aquest any hi ha el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna, l’ajuntament ha donat l’oportunitat de fer un voluntariat. Els professors van fer oferir als alumnes aquesta possibilitat de fer el voluntariat i a l’hora de descomptar aquestes hores obligatòries. Van preguntar qui volia participar, quins dies els hi anava millor per poder organitzar les tasques. 

Molts grups han estat ajudant a separar roba, medicaments i eines d’higiene personal en caixes. A part de classificar també havien de contar lots que els hotels o els ciutadans els donen per ajudar a contribuir amb aquestes persones que en aquests moments no tenen quasi recursos.

Els dies possibles eren dilluns i dimecres, o dimarts i dijous. Els van dividir per anar al local i que no hi hagués aglomeració d’alumnes. Ja que a més a més, l’escola El Pilar, de Premià de Mar, també té alumnes que fan aquest servei. 

Van començar el passat mes de març, amb un horari de 17:15 a 19:15, és a dir, 2 hores de servei cada dia per grup. Per tant, els alumnes en sortir de l’escola van directament al Carrer Unió 61, un local a prop de l’ajuntament nou, i allà fan les tasques del servei. 

Aquestes activitats que duen a terme, estan vigilades per uns assessors socials, treballadors de l’ajuntament, que controlen i dirigeixen als participants d’aquest voluntariat.