L’alumnat de La Salle Premià torna a la normalitat

Des del dia 20 d’abril els alumnes poden assistir a les classes sense un ús obligatori de la mascareta

Firmat per Jan Navarro, Guillem Padrós, Martí Vidal i Roger Molina

A l’igual que totes les escoles i instituts, els alumnes de La salle Premià tornen després de les vacances de setmana Santa, sense haver d’utilitzar la mascareta obligatòriament a l’interior del recinte escolar. Això és gràcies a la llei que s’ha aplicat el dia 20 d’abril de 2022 a la Generalitat de Catalunya. Aquesta llei redueix l’ús de la mascareta a només hospitals, residències, transport públic i farmàcies. Tot i això és recomanable la mascareta en interiors a majors de 60 anys, embarassades, persones amb malalties o patologies de risc i en esdeveniments massius. 

La normalitat, encara que per no tots, ha causat problemes en alguns adolescents o professors que per vergonya o por a la Covid, segueixin utilitzan la mascareta. Respecte al primer cas, això pot arribar a comportar problemes psicològics i s’ha d’evitar el preguntar o comentar el motiu del qual un segueix d’uen-la.

La nova noticia disrupteix classes d’alumnes que per exemple van entrar a 2020 a la secundària i és la primera vegada que poden venir a l’institut sense necessitat de portar una mascareta, fet que fa que sigui més fàcil socialitzar amb els companys de classe i d’extraescolars.

Aquesta llei no implica cap obligació de no portar la mascareta sinó que és una llei que permet poder anar-hi sense a espais tancats, és per això que hi ha alumnes i professors que segueixen anant amb mascareta a l’escola tot i aquest decret.

Aquest nou pas fa que aquesta pandèmia sigui història i tot torni a la normalitat. Tornar a veure la cara de la gent i tornar a gaudir de les expressions facials dels demés.