Alumnes de La Salle Premià gaudint de l'Espai del Benestar

L’espai del benestar, un nou espai inclusiu a La Salle Premià

L’escola, arran d’un projecte d’APS i en col·laboració amb l’AFA, ha inaugurat aquesta aula pensada per a la reflexió i descans dels alumnes que ho necessitin

Firmat per Pol Adell, Sígfrid Escarp, Ismael, Ian Miranda i Marc Garcia

Aquest curs s’ha inaugurat un nou espai a La Salle Premià de Mar. Un espai pensat per al benestar de l’alumnat, per a la reflexió i la relaxació. Aquest espai està situat al costat esquerre de la capella de l’escola i ha nascut fruit del projecte d’APS (Aprenentatge i Servei) d’un grup d’alumnes de 4t d’ESO del curs passat. El Pol Espinal, la Júlia Fayos, el Gerard Iriarte, el Sergio Pachón i el Mossab van tenir la iniciativa i, amb l’ajuda de l’AFA, del Mingo i l’Ernest treballador i professor del centre respectivament, s’ha acabat de materialitzar.

Segons ha assegurat l’Assumpta Queralt, coordinadora pedagògica de l’escola, aquest espai busca ser una aula de trobada, de mediació… i està pensada també per fer tutories fora de l’aula, en un espai diferent i més acollidor a l’habitual.

L’Espai del Benestar és un espai molt acollidor les parets totes blanques i el terra de rajoles cobert amb una estona de color verd, simulant la gespa. Dins la sala s’aprecia que la finestra és oberta, però es pot baixar una cortina, d’animals variats, que la tapa i fan d’aquest un espai més acollidor. Perquè ens recordi més a un espai casolà han col·locat un petit sofà de color verd per asseure’s molt còmode. També diferents peluixos d’animals: un mico, un elefant i un llangardaix verd amb la llengua a fora. Com és un espai inclusiu també han afegit diferents pufs per asseure’s i poder xerrar i reflexionar.

Dins de l’espai es pot apreciar el treball del professor Vidal en diferents quadres que ell ha elaborat. Hi han 3 quadres diferents tots molt variats i pintorescos. El primer de tot situat a la paret dreta un arbre de color marró on les fulles son cors de diferents colors volen representar la varietat; el segon de tots és un paisatge del mar on es pot apreciar un dia de sol i un petit arxipèlag al mig del quadre i finalment tenim l’últim quadre que és d’un matrimoni d’un home i una dona passejant per un camp de blat agafat de la mà i passejant pel camp. Quan s’apaguen els llums, perquè no deixi de ser un espai càlid, es poden encendre uns leds de color blau que fan que aquest espai convidi a la calma.

Redactor junior