Lil Nas X: la cara de la revolució de la indústria musical

luja de crítiques, Lil Nas X està portant la reivindicació del col·lectiu LGTBIQ+ a un altre nivell.

Firmat per Aleix Ruf, Miquel Monereo, Julio Corvalan, Lucas Moradillo i Rubén Huguet

Lil Nas X (Montero Lamar Hill) és un raper, cantant, compositor i productor que porta uns mesos captant l’atenció del públic com mai s’havia fet anteriorment. Sobresurt per la seva implicació en les xarxes socials, el seu control de masses, el seu talent i, tot i que no hauria de ser així, per la seva orientació sexual. 

Montero es va declarar homosexual públicament el dia 30 de juny de 2019, en l’últim dia del mes de l’orgull LGTBIQ+. La controvèrsia creada per aquest fet va portar a un creixement exponencial dels seus números, a l’hora que va carregar amb ella crítiques tant negatives com positives. Amb el llançament del seu àlbum debut MONTERO ha presentat certs videoclips polèmics plens de motius homosexuals qualificats per el públic d’altament explícits, i això ha creat moltes opinions encreuades a la indústria musical del hip-hop. Se l’ha titllat de blasfemi i inapropiat per al públic, tanmateix, ell només exposa la seva manera de ser en la seva música i audiovisuals sense ànim de ferir la moral de ningú.

L’art a la portada del àlbum MONTERO també va ser controversial

Lil Nas X està revolucionant la percepció del gènere del rap, i estenent-se cap a altres gèneres com el pop, el country rap i el R&B (rhythm and blues). La visibilitat que està donant al col·lectiu LGTBIQ+ no té precedents, i amb el temps se l’està acceptant molt més dins de l’escena musical. Els videoclips no fan més que enfortir la seva figura, i així se’l ha reconegut a nivell de la crítica amb importants premis com el premi MTV al videoclip del any per el tema “Call Me By Your Name”, passant per sobre de gegants com Ed Sheeran, Drake, Cardi B, Doja Cat o The Weeknd. 

En ple s. XXI no podem permetre comportaments homòfobs com els que ha de patir a diari

La seva homosexualitat i la manera de mostrar-la al públic no fa mal a ningú, i tot i que els més clàssics en el rap segueixen sense acceptar-lo, està més que clar que en ple 2021 no podem permetre alguns comportaments homòfobs com els que ha de patir a diari. El rap és un estil musical poc modernitzat i actualitzat, amb unes arrels als anys 90 que mai s’han posat en dubte de manera seriosa i que carreguen alguns estereotips i prejudicis de l’època que no podem seguir tenint en compte al segle XXI, i Lil Nas ha arribat per a trencar-los i obrir pas a una nova generació del hip-hop sense etiquetes ni discriminacions.

Lil Nas X capta tota l’atenció a la MET Gala

Per concloure, pensem que ell seguirà amb el seu art, el seu punt de vista i les seves maneres, doncs no es deixarà derrumbar per les crítiques. Seguirà batent rècord rere rècord i posicionant-se en les taules més importants de la indústria, deixant en ridícul aquells qui pensaven que el fet de ser homosexual i mostrar-ho públicament seria un impediment per al progrés de la seva carrera. A aquest pas i amb els seus sorprenents 22 anys, Lil Nas X es menjarà el món del hip-hop i aconseguirà tot el que es proposi. Es tracta d’un talent generacional únic tant en la música com en el màrqueting i les xarxes, i amb una ambició tan gran, no hi haurà res ni ningú capaç de frenar la seva evolució.