Martina Nieto: “Des de ben petita que m’interessa la cuina”

Ariadna Torres, Mari Carmen Macias, Níobe Marqués

Martina Nieto, estudiant de 4t ESO a la Salle Premià de Mar, és una apassionada de la reposteria. Tot i que des de petita ja li interessava el món dels dolços, no va ser fins el confinament del 2021 que va començar a dedicar-li molt més temps i esforç.

Quan vas començar a la cuina?

Des de ben petita que m’interessa la cuina. Al principi m’agradava més cuinar plats salats, però a partir de la quarantena em va començar a agradar molt el que era cuinar dolços, com ara pastissos, cupcakes, galetes… Arran d’allò em van començar a agradar més els plats dolços que els salats i gaudeixo molt cuinant.

Vens pastissos?

Al principi em feia por i em pensava que no m’agradaria, però després vaig veure que em sortia molt car fer segons quins pastissos. Aleshores alguns familiars van començar a comprar-me’n alguns i els venia segons el que pesaven, el que m’havia costat fer-lo o el preu dels seus ingredients

Qui va ser el teu primer client?

La meva primera clienta va ser una amiga de la meva mare, va ser un pastís que no vaig demanar que em pagués, li vaig com “regalar”, però la considero la meva primera clienta. La meva primera clienta de debò va ser la meva tieta i va ser un pastís de 50 €.

Com vas saber que t’agradava la pastisseria?

Sincerament, no ho sé, però una amiga em va demanar que li fes un i me’l vaig treballar molt, i des d’allà vaig anar agafant l’interès.

La teva millor anècdota a la cuina?

Un cop estava fent un pastís i ho tenia tot preparat ja, el vaig ficar al forn, vaig fer mitja volta i vaig veure el bol del sucre, vaig adonar-me que no l’havia afegit i després vaig haver de repetir-ho tot des de zero.

Quin és el pastís més difícil que has fet?

El pastís pels divuit anys de la meva germana, que tenia una forma de divuit i estava farcit per dins. Els detalls i decoració eren molt petis i n’hi havia masses, havia fet bombons, gelatines de maduixa… I havia d’anar amb molt compte, va ser un gran repte.

T’agradaria presentar-te a algun concurs de cuina?

Sempre he volgut presentar-me, sobretot ara que he guanyat molt més nivell, i sé moltes més coses, ho estic pensant més de debò.

T’agradaria dedicar-te professionalment a la cuina?

La veritat és que no, jo vull fer una carrera científica, però no vull perdre l’interès i ho vull mantenir com a un hobbie o un petit negoci.