Què opina la gent de la nostra escola sobre la retirada de les mascaretes?

Entrevista a alumnes

Quina va ser la teva primera impressió al arribar a l’escola i que (pràcticament) ningú portés mascareta? Com et vas sentir?

Entrevistat 1: Va ser una cosa estranya, perquè mirava als meus amics i rèiem de les nostres cares, ja que estàvem acostumats a veure’ns amb mascareta..

Entrevistat 2: Era una sensació estranya perquè després de dos anys amb la pandèmia, és estrany arribar i que ningú porti la mascareta o que ja ni la necessitis.

Entrevistat 3: La meva primera impressió després de 2 anys va ser com una recuperació de la normalitat, que la trobava molt a faltar.

Heu trobat a faltar la mascareta en algun moment?

Entrevistat 1: No, de fet quan l’hem de portar a l’autobús gairebé tothom se la treu a la mínima. 

Entrevistat 2: Potser sí que quan s’aglutinava molta gent a les sortides era un moment de màxim risc i fins i tot claustrofòbic. 

Entrevistat 3: A mi em generava una mica d’ansietat en aquells moments on estàvem molta gent junta, ja que passar de un distanciament total a ajuntar-nos i a més sense la mascareta preventiva era estressant. 

Vau sentir alliberament?

Entrevistat 2: Sí, va ser un “ja s’ha acabat” i ja està, l’alliberament però, també es va sentir en part perquè vam patir molt sentimentalment i emocionalment.

Recordàveu les cares dels vostres companys?

Entrevistat 1: Per la meva part sí, perquè molta gent es baixava la mascareta llavors sorprenia menys.

Entrevistat 2: El que més em va sobtar era la cara dels professors, va ser molt xocant.

Entrevistat 3: A mi no em va sorprendre tant, menys algú que venia nou i que mai l’havia vist sense mascareta, però tots els que havia vist abans, no em semblava estrany.

Si fos per vosaltres, hauríeu esperat una mica per treure les mascaretes?

Entrevistat 1: No, totalment al contrari jo ho hagués avançat, perquè els darrers mesos no feia tanta falta i ningú la portava. 

Sabeu d’algun company que encara porta la mascareta? 

Entrevistat 2: Que no se la vulgui treure per salut en el nostre curs jo no conec a ningú, però per complexes sí, perquè a l’hora d’esmorzar, que menjàvem tots a classe, hi havia gent que no esmorzava pel fet de no treure’s la mascareta.

Entrevista a professor

Al principi et posicionaves a favor de la retirada de la mascareta a l’aula?

Pablo Amaya: Jo sempre m’he posicionat a favor de la retirada de la mascareta. Evidentment hi havia un risc de salut però també entenc que per comunicar-nos amb els alumnes i per comunicar-nos entre nosaltres la mascareta era un impediment.

Quins son els canvis més notables que has viscut tu com a professor a l’hora de la retirada?

Pablo Amaya: La temperatura corporal, amb la mascareta feia molta calor, i era fins i tot molesta i sobretot reconèixer les cares dels meus alumnes, que no els havia vist mai sense mascareta.

Ara utilitzes la mascareta en algun moment?

Pablo Amaya: No, només quan m’obliguen a posar-la, en llocs com el CAP i altres, però sempre que estic a l’aire lliure i fins i tot en espai tancats deixo la mascareta a la butxaca. 

Creus que el govern ha estat massa ràpid amb la retirada?

Pablo Amaya: Jo crec que no i al final el temps els està donant la raó perquè no hi han hagut més casos dels que hi havia abans, jo crec que aquí han fet una bona feina.