Què opina la gent de la nostra escola sobre la retirada de les mascaretes?

Entrevista a alumnes

Quina va ser la teva primera impressió al arribar a l’escola i que (pràcticament) ningú portés mascareta? Com et vas sentir?

Entrevistat 1: Va ser una cosa estranya, perquè mirava als meus amics i rèiem de les nostres cares, ja que estàvem acostumats a veure’ns amb mascareta..

Entrevistat 2: Era una sensació estranya perquè després de dos anys amb la pandèmia, és estrany arribar i que ningú porti la mascareta o que ja ni la necessitis.

Entrevistat 3: La meva primera impressió després de 2 anys va ser com una recuperació de la normalitat, que la trobava molt a faltar.

Heu trobat a faltar la mascareta en algun moment?

Entrevistat 1: No, de fet quan l’hem de portar a l’autobús gairebé tothom se la treu a la mínima. 

Entrevistat 2: Potser sí que quan s’aglutinava molta gent a les sortides era un moment de màxim risc i fins i tot claustrofòbic. 

Entrevistat 3: A mi em generava una mica d’ansietat en aquells moments on estàvem molta gent junta, ja que passar de un distanciament total a ajuntar-nos i a més sense la mascareta preventiva era estressant. 

Vau sentir alliberament?

Entrevistat 2: Sí, va ser un “ja s’ha acabat” i ja està, l’alliberament però, també es va sentir en part perquè vam patir molt sentimentalment i emocionalment.

Recordàveu les cares dels vostres companys?

Entrevistat 1: Per la meva part sí, perquè molta gent es baixava la mascareta llavors sorprenia menys.

Entrevistat 2: El que més em va sobtar era la cara dels professors, va ser molt xocant.

Entrevistat 3: A mi no em va sorprendre tant, menys algú que venia nou i que mai l’havia vist sense mascareta, però tots els que havia vist abans, no em semblava estrany.

Si fos per vosaltres, hauríeu esperat una mica per treure les mascaretes?

Entrevistat 1: No, totalment al contrari jo ho hagués avançat, perquè els darrers mesos no feia tanta falta i ningú la portava. 

Sabeu d’algun company que encara porta la mascareta? 

Entrevistat 2: Que no se la vulgui treure per salut en el nostre curs jo no conec a ningú, però per complexes sí, perquè a l’hora d’esmorzar, que menjàvem tots a classe, hi havia gent que no esmorzava pel fet de no treure’s la mascareta.

Entrevista a professor

Al principi et posicionaves a favor de la retirada de la mascareta a l’aula?

Pablo Amaya: Jo sempre m’he posicionat a favor de la retirada de la mascareta. Evidentment hi havia un risc de salut però també entenc que per comunicar-nos amb els alumnes i per comunicar-nos entre nosaltres la mascareta era un impediment.

Quins son els canvis més notables que has viscut tu com a professor a l’hora de la retirada?

Pablo Amaya: La temperatura corporal, amb la mascareta feia molta calor, i era fins i tot molesta i sobretot reconèixer les cares dels meus alumnes, que no els havia vist mai sense mascareta.

Ara utilitzes la mascareta en algun moment?

Pablo Amaya: No, només quan m’obliguen a posar-la, en llocs com el CAP i altres, però sempre que estic a l’aire lliure i fins i tot en espai tancats deixo la mascareta a la butxaca. 

Creus que el govern ha estat massa ràpid amb la retirada?

Pablo Amaya: Jo crec que no i al final el temps els està donant la raó perquè no hi han hagut més casos dels que hi havia abans, jo crec que aquí han fet una bona feina.

Redactor junior