Recomanacions de llibres

Niobe Marques, Irene Lahoz, Marina Diez, Mar Teixidó, Ariadna Torres, Mari Carmen Macias i Paula Merino

Fleur / Heist

 • TÍTOL: Fleur (saga darks 0) Heist (saga darks 1)
 • GÈNERE: Misteri i romanç
 • AUTORA: Ariana Godoy
 • PÀGINES: 336 pàgines i 448 pàgines respectivament. 
 • PUNTUACIÓ (3): 🌹🌹🌹

SINOPSIS

Fleur → Un brutal assassinat, una família trencada i un destí més cruel… que la mort

Una nit és suficient perquè la vida d’una persona canviï i es destrueixi. Després de sobreviure al brutal assassinat de la seva família, Fleur DuPont decideix dedicar-se en cos i ànima a intentar resoldre el puzle que hi ha al seu cap. Qui va ser capaç d’assassinar a sang freda als seus pares i a la seva germana? Per què no recorda res? I, sobretot, per què només ella va sobreviure a la matança familiar?

Heist → El poble de Wilson és tranquil, regit per uns costums i creences religioses molt estrictes, on Leigh ha crescut, seguint cada regla i pauta com se li ha indicat. Un poble on no es rep amb molta gràcia als nouvinguts, així que quan els Steins es muden al seu costat, Leigh no pot evitar sentir curiositat.

Els Steins són adinerats, misteriosos i molt elegants. Llueixen com el retrat perfecte d’una família, però ho són? Què s’amaga darrere de tanta perfecció? I quan la mort comença a rondar el poble, ningú pot evitar preguntar-se si té alguna cosa a veure amb els nous membres de la comunitat. Leigh és l’única que pot indagar per a descobrir la veritat, l’única que pot acostar-se al fill major de la família, l’infame, arrogant i fred Heist.

OPINIÓ PERSONAL
Fleur t’introdueix molt a Heist, però són llibres que parlen d’històries diferents, però a la vegada paral·leles. En conclusió, llegir-te o no Fleur abans de Heist marca molt la diferència, i saps l’estil i com esperar-te.

Personalment, Heist m’ha marcat molt, són uns llibres d’intriga que et fan enganxar i voler llegir a totes hores per saber que passa a continuació. Parla sobre molts problemes psicològics greus, de noies trencades que reviuen amb les seves històries “d’amor” que viuen. La imatge de les noies és forta i valenta, no dèbil i poruga.

Sense dubte, és un llibre que t’introdueix molt bé al món del misteri.

Romper el círculo

 • TÍTOL: Romper el círculo
 • GÈNERE: Romanç
 • AUTORA: Colleen Hoover
 • PÀGINES: 384
 • PUNTUACIÓ (5) : 🌹🌹🌹🌹🌹
 • SINOPSIS: A VEGADES EL QUE T’ESTIMA ÉS EL QUE ET FA MÉS MAL.

La Lily no sempre ho ha tingut fàcil, però això mai no li ha impedit treballar de valent per la vida que vol. Ha recorregut un llarg camí des del petit poble de Maine on va créixer: es va graduar de la universitat, es va traslladar a Boston i va començar el seu propi negoci. Aleshores, quan sent una espurna amb un magnífic neurocirurgià anomenat Ryle Kincaid, tot a la vida de Lily de sobte sembla gairebé massa bo per ser veritat. Ryle és assertiu, tossut, potser fins i tot una mica arrogant. També és sensible, brillant i té una debilitat total per Lily, però l’aversió total de Ryle a les relacions és inquietant. A mesura que les preguntes sobre la seva nova relació l’aclaparen, també ho fan els pensaments sobre Atlas Corrigan: el seu primer amor i un vincle amb el passat que va deixar enrere.

Ell era el seu esperit afí, el seu protector. Quan Atlas reapareix de cop, tot el que Lily ha construït amb Ryle està amenaçat.

OPINIÓ PERSONAL: En la meva opinió, aquest llibre val la pena llegir-lo, ja que és increïble. Fa que entris molt en la vida de la protagonista i puguis sentir com ella experimenta les diferents situacions. També, el que m’ha agradat més és com explica la realitat de la vida tal com és, perquè és una història més adulta i que et fa sentir una muntanya russa d’emocions. M’encanta com al llarg de la història canvia molt la teva opinió del Ryle i de l’Altlas i a més a més, hi ha molts esdeveniments inesperats que fan el llibre molt més interessant.

Trilogía fuego

 • TÍTOL: Trilogía fuego
 • GÈNERE: Romanç, aventura i distopia. 
 • AUTORA: Joana Marcús. 
 • PÀGINES: 496 pàgines, 424 pàgines i 608 pàgines respectivament. 
 • PUNTUACIÓ (5): 🌹🌹🌹🌹🌹

SINOPSIS: Alice mai ha sortit al món. El seu sopar és a les nou en punt, el seu somni dura exactament vuit hores, mai té una sola arruga a la roba, parpelleja 86400 vegades al dia, respira 30000 vegades al dia, només parla quan li pregunten, mai ha aixecat la veu i, el més important, mai s’ha preguntat què passaria si tot canviés. Però, i si això ocorregués? En un món on la llibertat està controlada, fins a on series capaç d’arribar per a recuperar-la? Fins a on series capaç d’arribar per a sobreviure?

OPINIÓ PERSONAL: Aquest llibre t’ensenya moltíssimes coses, entre elles, una noia que surt de la seva zona de confort i que creix pel camí, aprèn com és el món en realitat, aprèn a defendre’s, i el més rellevant, aprèn el que és l’amor. Durant la lectura, sentia que creixia amb ella, i és que té la perfecta combinació entre aventura i misteri. M’ha encantat des del moment 1, perquè t’encarinyes dels personatges al moment que els coneixes, sobretot de l’Alice, la protagonista.

Canciones para Paula / ¿Sabes que te quiero? / Cállame con un beso

 • TÍTOL: Canciones para Paula (1) ¿Sabes que te quiero? (2) Cállame con un beso (3)
 • GÈNERE: Romàntic
 • AUTORA: Blue Jeans
 • PÀGINES: 800 (1) / 584 (2) / 616 (3)PUNTUACIÓ (4/5) : 🌹🌹🌹🌹

SINOPSIS: Paula és una adolescent de gairebé 17 anys que troba l’amor per primera vegada a Internet.

Després d’estar dos mesos parlant amb Ángel, un jove periodista que treballa en una revista de música, decideix quedar-s’hi i comprovar si el que sent a través de la pantalla també ho experimenta al cara a cara. Però el noi arriba tard i, mentre espera, la Paula coneix l’Àlex, un aspirant a escriptor amb un somriure meravellós.

A partir d’aquell moment comença una història d’amors i desamors, de la qual seran testimonis la Sugus, el grup d’amigues de Paula. Unes noies despreocupades, alegres i, de vegades, difícils d’empassar (com els caramels Sugus), que ajudaran la protagonista a prendre decisions importants en els següents anys en la ciutat de Madrid.

OPINIÓ PERSONAL: Personalment, ha sigut un llibre que m’ha agradat molt. Té moltes històries dins d’una mateixa i cada final és molt coherent. Cadascú té la seva part rellevant en la història. Quan t’acabes algun d’aquests llibres, et donen ganes de llegir-te el següent. No és una història clixé i ni infantil. En conclusió, és una història molt ben feta i la recomano molt als lectors juvenils!

Los siete maridos de Evelyn Hugo

 • TÍTOL: Los siete maridos de Evelyn Hugo
 • GÈNERE: Romanç
 • AUTORA: Taylor Jenkins Reid
 • PÀGINES: 384
 • PUNTUACIÓ (5): 🌹🌹🌹🌹🌹

Evelyn Hugo, la icona de Hollywood que s’ha reclòs a la seva edat madura, decideix finalment explicar la veritat sobre la seva vida plena de glamour i d’escàndols. Però quan elegeix per a això Monique Grant, una periodista desconeguda, ningú se sorprèn més que la mateixa Monique. Per què ella? Per què ara? Monique no està precisament en el millor moment. El marit la va abandonar, i la seva vida professional no avança. Encara ignorant per què Evelyn l’ha triada per escriure la seva biografia, Monique està decidida a aprofitar aquesta oportunitat per impulsar la seva carrera. Convocada al luxós apartament d’Evelyn, la Monique escolta fascinada mentre l’actriu li explica la seva història.

Des de la seva arribada a Los Angeles als anys 50 fins a la seva decisió d’abandonar la seva carrera a l’espectacle als 80 –i, per descomptat, els set marits que va tenir en aquell temps Evelyn narra una història d’ambició implacable, amistat inesperada, i un gran amor prohibit. Monique comença a sentir una connexió molt real amb l’actriu llegendària, però quan el relat d’Evelyn s’acosta al final, resulta evident que la seva vida es creua amb la de Monique d’una manera tràgica i irreversible.

OPINIÓ PERSONAL: Que puc dir d’aquest llibre, simplement m’ha enamorat. Des del primer moment em va sorprendre molt la història, ja que mai havia llegit un llibre d’aquest tipus, tan diferent de les històries d’amor comunes. Al llarg del llibre, vas entenent més com és la protagonista i el perquè de les seves decisions, t’ensenya com la gent pot arribar a ser de falsa en la vida dels actors famosos i les coses que pots arribar a fer per aconseguir la fama. Una història plena de sorpreses i un amor prohibit que t’enganxaran en un tres i no res.

Un cuento perfecto

 • TÍTOL: Un cuento perfecto
 • GÈNERE: Romanç
 • AUTORA: Elísabet Benavent
 • PÀGINES: 
 • PUNTUACIÓ (4): 🌹🌹🌹🌹

Hi havia una vegada una dona que ho tenia tot i un noi que no tenia res.
Hi havia una vegada una història d’amor entre l’èxit i el dubte.
Hi havia una vegada un conte perfecte.

OPINIÓ PERSONAL: Quina història més espectacular! La història d’una noia i un noi que eren desconeguts acabant fent-se amics, però entre broma i broma, els dos s’enamoren. M’encanta com la escritora l’escriptora narra l’història.

Antes de diciembre / Después de diciembre / Tres meses /

 • TÍTOL: Antes de diciembre (1) Después de diciembre (2) Tres meses (3)
 • GÈNERE: Romàntic
 • AUTORA: Joana MarcúsPÀGINES: 496 (1) / 496 (2) / 432 (3)
 • PUNTUACIÓ (4/5) : 🌹🌹🌹🌹

SINOPSIS: Per a Jenna Brown, el seu primer any a la Universitat suposava allunyar-se de la família i amics i enfrontar-se al món per primera vegada.

El seu xicot li havia deixat clares les seves intencions: a partir d’aquell moment tenien una relació a distància i oberta. Tots dos podien fer el que volguessin perquè sabien que es volien l’un a l’altre.
Així que no passava res si no deixava d’acostar-se al millor amic del nuvi de la seva companya d’habitació, oi?

De totes maneres, què importava si estava amb ell en absència del seu xicot? Tot tornaria a la normalitat al desembre. Canviaria alguna cosa? Com acabo aquesta història d’amor impossible? Passaria algo alguna cosa abans de desembre?


OPINIÓ PERSONAL: Aquest llibre és un dels meus preferits, de vegades pot semblar una mica clixé, però la història entre ells dos és molt original igual que bonica. També en aquest llibre parla de la toxicitat entre parelles i de com de vegades ens enfrontem a decisions molt importants al llarg de la nostra vida on has de deixar alguna cosa. És molt emocionant i estic esperant impacientment com segueix aquesta història.

Deja que ocurra

 • TÍTOL: Deja que ocurra
 • GÈNERE: Novel·la romàntica
 • AUTORA: Alice Kellen
 • PÀGINES: 342 (1) / 384 (2)PUNTUACIÓ (4): 🌹🌹🌹🌹

SINOPSIS: Leah està trencada. Leah ja no pinta. Leah és un miratge des de l’accident que es va emportar als seus pares. Axel és el millor amic del seu germà major i, quan accedeix a acollir-la a la seva casa, vol ajudar-la a trobar i unir els trossos de la noia plena de color que un dia va ser. Però no sap que ella sempre ha estat enamorada d’ell, a pesar que siguin gairebé família, ni que tota la seva vida està a punt de canviar. Perquè ella està prohibida, però li desperta la pell. Perquè és la mar, nits estrellades i vinils dels Beatles.


OPINIÓ PERSONAL: Des del meu punt de vista, aquesta bilogia és ideal per començar a llegir a aquesta autora i val molt la pena endinsar-se en aquest món. És un llibre molt entretingut que et fa empatitzar molt amb els protagonistes, sobretot el primer llibre. La història inicial és trista i parla de l’autosuperació, fent que t’alegris dels merescuts avenços dels personatges. També té unes idees molt moralistes, on a vegades si estimes, has de deixar anar.

Culpables

 • TÍTOL: Culpables
 • GÈNERE: Romàntica
 • AUTORA: Mercedes Ron
 • PÀGINES: Culpa mía: 448 / Culpa tuya: ‎448 /Culpa nuestra: ‎448
 • PUNTUACIÓ (3) : 🌹🌹🌹

SINOPSIS: Nicholas Leister ha estat creat per amargar-me la vida. Alt, ulls blaus, cabells negres com la nit… Sona genial oi? Doncs no tant quan t’assabentes que serà el teu germanastre ia més representa tot el que has estat fugint des que tens ús de raó. Perill va ser el primer que em va venir al cap quan el vaig conèixer i vaig descobrir que manté una doble vida oculta del seu pare multimilionari. Com vaig acabar caient a les seves xarxes? Fàcil: amb aquests ulls és capaç de posar el teu món cap per avall.

OPINIÓ PERSONAL: Per mi aquesta història és molt bonica. Culpa mia, el primer llibre, s’introdueix a les seves vides, coneixes l’entorn, etc. Veus des del punt de vista dels dos com es van agradant cada cop més i més tard es van enamorant. Culpa tuya, el segon llibre, potser és el que menys em va agradar perquè és el moment de les dificultats en la parella, les baralles, els problemes, etc. Però és essencial per passar a “Culpa nuestra”, el tercer i últim, i per a mi, el millor.

Hasta que nos quedemos sin estrellas

 • TÍTOL: Hasta que nos quedemos sin estrellas 
 • GÈNERE: Novel·la romàntica
 • AUTORA: Inma Rubiales 
 • PÀGINES: 560PUNTUACIÓ (5): 🌹🌹🌹🌹🌹

SINOPSIS: Liam ha perdut la seva passió per YouTube. Està ficat en una relació falsa que ha tingut un resultat catastròfic: s’ha enamorat de la noia, Michelle, i ara ella surt d’amagat amb el seu millor amic. Maia té malsons des de la nit de l’accident. Cada dia va a l’hospital a visitar a una estrella la llum de la qual es trontolla.

Un aniversari caòtic. Una ampolla de vodka i un youtuber borratxo que acaba dormint en el cotxe d’una desconeguda.

Quina millor combinació per a aconseguir que dos astres col·lisionin?

OPINIÓ PERSONAL: Aquest llibre m’ha encantat, ja que no considero que sigui clixé, té una història molt ben desenvolupada i amb una idea molt original. Tocant temes profunds i seriosos que expliquen molt bé perquè actuen com actuen els protagonistes. És una història que recomanaria cent per cent.

Mis razones

 • TÍTOL: Mis razones
 • GÈNERE: Novel·la romàntica
 • AUTORA: Violeta Reed
 • PÀGINES: 496 (1) / 512 (2)PUNTUACIÓ (5): 🌹🌹🌹🌹🌹

SINOPSIS: (1) Dos enemics entre els quals salten espurnes, un estiu i un pacte: Prohibit enamorar-se.

Elena és una noia responsable, gens eixelebrada i incapaç de sacrificar el seu futur professional per una relació.

L’Elena té un “arxienemiga” des del col·legi al qual anomena “l’Indesitjable”. I Elena acaba de despertar al costat en el seu llit després de les noces de la seva millor amiga…

Marcos porta tota la vida fent molestant a l’Elena amb els seus comentaris de sobrat i els seus ulls blaus com el mar. Marcos vol oblidar els mals rotllos i deixar-se portar durant l’estiu per una atracció irresistible abans de tornar a Londres.

I, encara que Elena intenta ignorar-li, Marcos és tant obstinat com sexy i la química entre ells resulta inevitable. Els que es barallen es desitgen, però… fins a quin punt?

(2) MIL QUILÒMETRES DE DISTÀNCIA, DOS CORS OBSTINATS A TROBAR-SE I UNA PASSIÓ A LA QUAL NO PODRÀS RESISTIR-TE.

Elena i Marcos per fi han reconegut que, encara que no entrava en els seus plans, estan bojos l’u per l’altre. L’Elena i en Marcos han d’enfrontar-se a un nou obstacle: la distància. Mentre ella busca el seu propi camí a Madrid, el fet de deure tornar a la seva vida a Londres.

Entre converses nocturnes, missatges pujats de to i retrobaments emotius, l’Elena i en Marcos estan a punt de descobrir que no hi ha major aventura que la de rendir-se a l’amor, encara que no sempre sigui fàcil.

La distància mata la passió… O és al contrari?

OPINIÓ PERSONAL: Aquesta biologia és una de les meves preferides, ja que es nota que els personatges no són simples adolescents i que cada un té les seves pròpies preocupacions i pors, donant-li una visió més madura i raonable als protagonistes. Toca temes seriosos que et fan empatitzar molt amb ells.

El verano en que me enamoré, no hay verano sin ti, siempre nos quedará el verano

 • GÈNERE: Novel·la romàntica juvenil
 • AUTORA: Jenny Han
 • PÀGINES: 272, 272, 288
 • PUNTUACIÓ (5): 🌹🌹🌹🌹🌹

SINOPSIS

El verano en que me enamoré: Belly mai no ha estat la classe de noia a qui li passen moltes coses. Any rere any, les seves vacances transcorren a la casa de la platja, però els nois amb prou feines s’adonen de com s’hi fixa en ells. Cada estiu, Belly vol que això canviï. I, aquesta vegada, ho farà: aquest serà l’estiu en què Belly es tornarà guapa, l’estiu en què s’enamorarà… encara que també serà l’estiu on tot canviarà. Per bo, i per dolent.

No hay verano sin ti: Any rere any, Belly espera amb impaciència l’arribada de les vacances per retrobar-se amb el Conrad i el Jeremiah a la casa de la platja. Però aquest estiu no hi podrà anar. No després que la mare dels nois tornés a emmalaltir i que el Conrad canvies. Tot el que significava l’estiu s’ha esfumat i Belly està desitjant que s’acabi. Fins que rep una trucada inesperada que la convenç que encara podria tornar a ser com abans. I això només pot passar en un lloc…

Siempre nos quedará el verano: Belly només ha estimat dos nois a la seva vida. I tots dos es cognomenen Fisher. Després de sortir amb Jeremiah durant els darrers dos anys, està gairebé segura que és la seva ànima bessona. En canvi, Conrad no ha superat l’error d’haver-la deixat escapar, així que quan Belly i Jere decideixen fer un pas més en la seva relació, sap que no li queda més remei que parlar ara o callar per sempre.

OPINIÓ PERSONAL: Aquesta trilogia és una de les millors que m’he llegit en molt de temps. Té una trama molt seguida, t’enganxa i t’ajuda a sentir el mateix que els personatges. Es veu que Belly és una noia amb molts sentiments pels dos nois, la seva indecisió ens fa estar molt atents al que passarà. Belly estima a Jeremiah, però els seus sentiments pel Conrad no s’han esborrat tan fàcil. En definitiva és un molt bon llibre que val la pena llegir definitivament.

Heartstopper

 • TÍTOL: Heartstopper
 • GÈNERE: Novel·la romàntica
 • AUTORA: Alice ocmean
 • PÀGINES: 
 • volum 1: 288
 • volum 2: 320
 • volum 3: 384
 • volum 4: 384PUNTUACIÓ (5): 🌹🌹🌹🌹🌹

SINOPSIS
Dos nois adolescents, Nick i Charlie, es coneixen en l’institut i acaben junts, mostra com en Charlie s’enamora ràpidament, explicant la seva experiència tenint per part d’un d’ells amics homòfobs. Tractant temes com les enfermetats mentals.


OPINIÓ PERSONAL: A mi em sembla molt interessant per llegir, ja que et pots ficar fàcilment en la pell d’ells, saber el que senten i que sortir de l’armari no sempre és fàcil. També et pots sentir identificat amb ells, veure coses que no sabies o que no havies pensat que poden passar.