Ressenya del llibre “Culpa mía” de Mercedes Ron

Noelia Macias, Ada Bassas, Biel Artigas i Aroha Rodriguez

Culpa mía és una novel·la que transcorre a l’època contemporània i que tracta d’una jove anomenada Noah de 17 anys que es muda a Hollywood perquè la seva mare es casa amb un milionari. Un cop la seva vida és completament canviada apareix un noi amb qui saltaran espurnes entre ells des del primer moment.

Noah és un adolescent que la seva vida canvia completament en el moment en que la seva mare se’n va de vacances a un creuer i quan torna es casa i s’ha de mudar. Fins aquí bé, però és que elles viuen al Canadà i el seu nou marit a Califòrnia. Ell té molts diners i viu en una mansió així que aquí no li faltarà res. Però és clar… Noah ha de deixar la seva millor amiga i el seu xicot al Canadà i no ho portarà gaire bé. Tot un drama per a un adolescent que a més haurà de conviure amb Nick, el germanastre. Nick no és l’amabilitat en persona i per això tindran moltes topades, però saltaran espurnes entre ells des del primer moment.

El llibre està narrat en primera persona per tots dos protagonistes, cada capítol per un.

Ja coneixem l’autora, Mercedes Ron, per la trilogia Enfrontats i ens encata la manera que té de narrar les coses i com ens manté enganxats a la història. Culpa mía, és una història carregada d’acció i en la que no sabem què és el que passarà a les properes pàgines perquè tenim dos protagonistes amb molt de caràcter.

En definitiva, és una novel·la que es llegeix ràpid, enganxa i en vols més.

PERSONATGES PRINCIPALS 

  • NOAH és una jove de 17 anys, alta, ulls verds i de cabells llargs. És molt madura, no deixa que ningú la vacil·li i que ningú la deixi malament. 
  • NICHOLAS és un jove de 22 anys, molt més alt que Noah, té els cabells negres, és musculós i molt maco. Li agrada molt sortir de festa, s’embolica amb qualsevol noia que se li posa al davant. 
  • JENNA és una jove amb la mateixa edat que la Noah, té la pell moreneta, és alta i molt maca. És sensible però té caràcter i és molt sociable. 
  • LLEÓ té la mateixa edat que Nicholas, també és molt alt i musculós. És molt simpàtic i defensa molt la gent que estima.