Rússia ataca la Fórmula 1

Firmat per Martina Garcia

Fa unes setmanes la FIA (Federació Internacional de l’automòbil) va aplicar les mesures sobre la guerra iniciada de Rusia cap a Ucraïna. Les conclusió més impactant va ser que la FIA trenca el contracte amb el GP de Rusia (Grand Prix Rusia). Això a Rússia no li va agradar gens, ja que l’esport és un costum molt arraigat a l’educació de nens i nenes des de ben petits i això ha estat concebut com un desmèrit pel país i la seva ciudadania. A més, Haas F1 Team ha decidit rescindir el contracte del pilot amb nacionalitat russa i acabar qualsevol relació amb Uralkali, el seu principal patrocinador rus a causa del conflicte. 

Les mesures aplicades per la FIA davant d’aquest conflicte són les adequades ja que, aquest país ha trencat una norma mundial de atacar a un país per acabar envair-lo. L’escuderia de Hass ha estat però qüestionada per l’opinió pública i pels polítics. Tot aixó ha portat certes decicions. Al ser un negoci d’aquestes dimensions, les decisions de abandonar el país i de rescindir un contracte del seu patrocinador principal el col·loquen un una situació económica molt difícil. La situació que està vivint ara Hass es pot comparar amb totes les empreses que estan marxant ara de Rússia.

El pilot Nikita Mazepin ha parlat davan prensa sobre la decisió final presa per Haas. En aquesta declaració ell diu que “malgrat que entenc les dificultats, la decisió de la FIA més la meva voluntat permanent d’acceptar les condicions proposades per continuar van ser completament ignorades i no es va seguir cap procés en aquest pas unilateral”. Això ha provocat molt enrenou als mitjans de comunicació. Hi ha veus com la del pilot Nikita Mazepin i la del seu pare, cap d’Uralkali, que han mostrat la seva indignació davant de l’expulsió de Rússia de la competició però tal i com diu la FIA és necessari per acabar amb el conflicte l’abans possible i poder tornar a la normalitat.